x

Общ френски

26.11.2021

Календар на учебната година 2023/2024 – Курсове за възрастни

Организация на курсовете по групи

Форма на обучениеприсъствена или дистанционна / peдовна и интензивна през лятото
УчебнициAlter Ego +
Брой курсисти в една група10-18
Продължителност на сесията9 седмици (редовна сесия) / 3 седмици (интензивна сесия през летния период)
Честота на провеждане2 пъти / 3 часа / седмица
Часовесутрин, следобед или вечер
ОценяванеТест в края на всяко ниво*
СертификатАтестация при 50/100 точки на теста.
  • В края на всяка сесия курсистите държат тест за край на ниво и не могат да се запишат в следващото ниво при условие, че са изкарали по малко от 50 точки от 100 възможни.

Веднага щом се запишете за курс, ние Ви предоставяме платформа, на която е качен материал, съответстващ на Вашето ниво: уроци, упражнения за слушане с разбиране, четене с разбиране, граматика, лексика, спрежения на глаголите, песни, игри и др. Благодарение на тази платформа се упражнявате сами! 

Със записването си на курс по френски език, всички курсисти могат да се възползват от безплатен абонамент за нашата Медиатека и за Culturethèque – онлайн библиотека, също така получават безплатен вход за киното, провеждащо се петък и събота в зала Славейков.

Разпределение и описание на нивата според Общата европейска езикова рамка и според системата за обучение „Alter Ego +“

Системата за обучение „Alter Ego+“

В момента във ФИБ се преподава по методиката “Alter Ego+” на изд. Hachette. Методиката е изготвена съгласно препоръките на Общата европейска езикова рамка, като се набляга на дейностно-ориентирания подход, на взаимното оценяване и на самостоятелната работа и е подходяща за всички.

Учащият е насърчаван да придобива реални компетенции в областта на общуването, да изпълнява задачи от реалния живот, да реагира и взаимодейства в различни ситуации, благодарение на практически насочената методика, обхващаща разнообразна тематика.

Освен учебника, преподавателите ни използват всякакви допълнителни материали – статии и репортажи, граматики и др.

Назад