x

Мисии

При създаването си през 1991 г. Френският институт в България работи главно в областите на културното сътрудничество и преподаването на френски език. През 1997 г. той се слива със Службата за сътрудничество и културна дейност и разширява полето си на дейност.

Днес основната мисия на Френския институт в България е да изгражда мостове на европейско ниво между България и Франция в следните направления:

Във Френския институт в Бългрия разполага са разположени медиатека, представителство на Campus Francе, което отговаря за студентската мобилност, а също и зала „Славейков“ с капцитет от 125 места, в която могат да бъдат провеждани събития от всякакъв характер.

Институтът има свое представителство във Варна и работи ежедневно с осемте представителства на Алианс Франсез, разпределени на територията на страната (Благоевград, Пловдив, Варна), и двете френски училища, в София и Варна.

Френският институт в България е част от културната мрежа на Министерството на Европа и на външните работи, съставена от 91 френски института в целия свят.