x

Представяне

25.08.2021

Медиатеката на Френския институт в България разполага с фонд от 19 000 документа, както и с електронна библиотека, Culturetheque. Тя ви дава досъп до френската култура и език  в много области – класическа и съвременна френска литература, социални науки, география, история.

Специално обособена е и библиотека за учащите, която предлага адаптирани произведения според нивото на владеене на езика, учебни помагала и граматики за всички, които изучават френски.

В нашата зона за видео игри ще намерите най – новите френски игри, които да играете сами или с приятели. Тя разполага с Nintendo Switch, PS 4 и каска за виртуална реалност. 

В медиатеката редовно се организират различни мероприятия – читателски клуб, детски кино-съботи, вечери на настолните игри.

Работно време и записване:

от вторник до петък : от 10:00 до 18:00 часа
събота: от 10:00 до 15:00 часа

Абонамент

Индивидуална карта :

Абонамент 12 месеца: 45 лв.; 6 месеца : 25 лв.
Специални тарифи 50% намаление : 20 лв. за учители по френски език във френските гимназии, за деца, ученици, студенти и пенсионери .
Цена на карта : 8 лв.
За издаване на карта 1 снимка + лична карта
Безплатен абонамент за курсистите от езиковите курсове на Френския институт
За издаване на карта : 8 лв. +1 снимка + лична карта + квитанция за платен курс

Семейна карта: 90 лв.

Фирмена карта: 135 лв. за 5-ма служители

Условия за заемане на документи:

5 книги за 4 седмици
4 филма за 1 седмица
4 компактдиска за 1 седмица

Подновяване на срока за заемане:

Можете да удължите срока за заемане преди изтичането му два пъти за период от 4 седмици на място в медиатеката, като пишете на имейл mediatheque@institutfrancais.bg или се обадите по телефона.

Назад