x

Програма РИЛА – Научни изследвания и иновации: Какви стратегии за разширяване на сътрудничеството и кандидатстване по европейските програми

Петък 17 май 2024 от 9:30 до 12:00 ч.
Френски институт в България, пл. Славейков №3

От 2002 година програма „Рила“ подкрепя френско-български научни проекти като финансира мобилността на изследователите между двете държави. През последните двадесет години са избрани и финансирани над 130 проекта във всички научни сфери от Фонд „Научни изследвания“ и Министерството на европейските и външните работи на Франция.

Предстоящото събитие има за цел да покаже как програмата може да се използва и служи като начален етап от изследването и че впоследствие съществуват стратегии за надграждане и насочване на проектите към европейски програми за финансиране на научни изследвания, като „Horizon Europe“.

Тези проекти се изпълняват от консорциуми от изследователски екипи от различни страни, като към тях могат да се присъединят и фирми. Събитието ще информира за програмите, финансиращи научни проекти като инструмент за подкрепа и сътрудничество между изследователските лаборатории и фирмите с перспектива за иновации.

Събитието се организира в партньорство с Министерство на иновациите и растежа, Фонд „Научни изследвания“ и Френско-българската търговско и индустриална камара. Очакваме ви!

Назад