x

Изключителен танцов спектакъл върху фасадите на площад „Славейков“

Френският институт в България в партньорство с Дни на предизвикателствата, Столична община и Столична библиотека представя изключителния танцов спектакъл върху фасадите на площад „Славейков“ на френския катерач и танцьор Антоан Льо Менестрел.

Събитието се организира с подкрепата на Walltopia.

30 март, 17:30 часа, площад „Славейков“. Вход свободен

с участието на Вера Николова, мецосопранo

и на Боян Младенов, актьор

Спектакъл „Този, който обича“ (« L’Aimant »)

Ромео търси любовта. Отчаян, той е готов да изкачи всички препятствия и всички стени. Ще се признае ли за победена неговата луда надежда?

Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан Льо Менестрел ще представи историята на един френски Ромео, който търси любовта в България.

Неговото търсене ще започне с едно главозамайващо спускане и ще продължи с „изследване“ на фасадите на Френския институт и на други емблематични за София сгради… докато не чуе един непознат глас, една мелодия, една музика, която няма да може да забрави! Дали ще открие любовта?

menestrel
© Philippe Ribière

Кой е Антоан Льо Менестрел?

Световноизвестен, Антоан Льо Менестрел развива страстта си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава поезия, стимулира и поражда диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той ни увлича в разходка, която ни приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата. Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България!

Спектакълът на площад Славейков ще бъде последван от документалния филм на Беноа Регор „Освободеното изкачване“ и от дискусия с Антоан Льо Менестрел.

30 март, 20:30 часа, кино „Люмиер“

Билети

Съвсем млад, след изкачването на скалата Бюу в Прованс заедно с брат си и родителите си, Антоан Льо Менестрел открива света на катеренето и проправянето на маршрути. Една част от историята на катеренето се пише тук в Бюу, именно от „групата на парижаните“ към която той принадлежи, заедно с катерачите Марк Льо Менестрел, Жат-Батист Трибу, Лоран Жакоб и Фабрис Гийо. Чрез този документален филм Антоан ни представя и състоянието на духа, в което се намира по онова време, въпросите, които си задава за смисъла на живота, за живота си. Той ни повежда по своите провансалски маршрути като „Мечта на пеперуда“, „Пясъчната роза“ или „Розата и вампирът“.

Събитието в снимки

Назад