x

Изправени пред войната – Eвропейски диалози: „От Балканите до Черно море: европейски наследства, идентичности и траектории“- 13 и 14 юни 2024 г. в София и Пловдив

#EuropeanDialogue

„Европейските диалози“ са поредица от кръгли маси, които събират интелектуалци, хора на изкуството и писатели в София и Пловдив на тема „От Балканите до Черно море: европейски наследства, идентичности и траектории“.

Каква европейска история споделяме? Какви са културните характеристики и политическите разкази, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и Мадрид, в Берлин и Букурещ, във Варшава, Рига и Амстердам, в Будапеща и Рим, в Белград и Скопие, в Сараево и Кишинев и във всички останали европейски столици? Тези въпроси изискват неотложен отговор след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

За да се намери отговор на тези въпроси, Френският институт в Париж през есента на 2023 г. постави началото на поредица от публични дискусии в Европа, озаглавени „Изправени пред войната – европейски диалози“. Програмата започна в Прага в Карловия университет, като част от ежегодния форум на Европейската среща на високо равнище в Прага и продължи във Вилнюс, Варшава и Амстердам, преди да се пренесе в София и Пловдив в България.

София, 13 юни 2024 г.
Френски институт, 11:00 – 20:00


Пловдив, 14 юни 2024 г.
Балабанова къща, 14:00 – 17:30

ЕЗИЦИ
Френски, английски, български (симултанен превод)

РЕГИСТРАЦИЯ
Безплатен вход след регистрация: https://t.ly/T-Hww

ПРОГРАМА / СОФИЯ

ПРОГРАМАТА ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАНА СЪВСЕМ СКОРО

ПРОГРАМА / ПЛОВДИВ

ПРОГРАМАТА ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАНА СЪВСЕМ СКОРО

Партньори

Сред френските партньори са Arte, Kometa, Le Grand Continent, Ouest-France, Репортери без граници и Университет Париж 8.

Българските партньори включват Асоциацията на европейските журналисти – България, Европейския съвет за външна политика в България, списание „Култура“ и портал „Култура“, община Пловдив, Пловдив чете, Българското национално радио, Дарик радио и Евронюз България.

#EuropeanDialogue

Назад