x

28-мо издание на Международния София филм Фест

28-ото издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест (СФФ) ще се проведе от 13 до 31 март 2024.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, с подкрепата на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, в партньорство с културни институти, между които Френския институт в България, спонсори, организации и приятели.

Откриването ще се състои на 13 март от 19:00 ч. в зала 1 на НДК с филма Клопка на Надежда Косева.

Тази година, Френският институт в България подкрепя 4 френски продукции в програмата: На борда на „Адаман“ на Никола Филибер, отличен със Златна мечка за най-добър документален филм Международният филмов фестивал в Берлин 2023, Под знака на Голямата мечка на Филип Гарел, Мишел Гондри, направи го сам! на Франсоа Немета и Нашето тяло на Клер Симон.

Специално събитие, посветено на солидарността с Украйна под надслов „Отразяването на войната“ ще се проведе на 26 март от 18:00 ч. в зала „Славейков“. Вечер за размисъл и дискусия по повод повече от две годишната украинска съпротива срещу руската агресия с журналистът Бойко Василев (БНТ) и Ариан Шьомен, репортер на терен във в-к „Монд“ и писателка, току-що се е завърнала от Украйна. Вечерта ще продължи с прожекция на документалния филм 20 дни в Мариупол на украинските журналисти Мстислав Чернов и Евгений Малолетка, номиниран за Оскар и отличен с награда BAFTA. Вход свободен с регистрация: КЛИКНЕТЕ ТУК

По традиция, зала „Славейков“ е домакин на международния документален конкурс.

Програма с прожекции в зала „Славейков“

Стандартен билет за възрастни (билети на касата на МСФФ): 12 лева
Тарифа на билет за пенсионери и учащи, притежатели на абонаментна карта на ФИБ (билети на касата на МСФФ): 10 лева
Работно време на касата: Всеки ден от Фестивала, два часа преди началото на първата прожекция

Програма с анотациите на филмите

Можете за закупите билета си и онлайн тук

Назад