x

Защо да изберем Франция?

25.08.2021

Кои са предимствата да живеем във Франция?

Доказано качество на живот

Студентите ползват помощи и намаления, свързани с ежедневието, което им гарантира добро качество на живот : модерна здравна система, развита транспортна мрежа, помощи за жилище, университетски столове (RU), привилегирован достъп до културни и спортни центрове… 

Динамичен културен живот

Литература, кино, музеи, театри, oпера, кафенета, гастрономия, мода….

През цялата година и най-вече през летния период, многобройни културни събития и фестивали свидетелстват за динамизма и за отвореност към културите от цял свят.

Кръстопът на Европа

Разположението на Франция, която граничи с 9 страни, е идеална възможност за опознаване на Европа. Близостта на градове като Амстердам, Берлин, Брюксел, Барселона, Мюнхен или Милано е повод за пътуване през уикенда или за по-дълъг период.

Доказателство за европейската действителност са включените в програмите на много френски висши учебни заведения престои за обучение в други европейски странип както и курсове или стажове в предприятия.

Френският език – международен език

Френският език, говорен от над 300 милиона души в цял свят, е официален език в 32 държави на 5 континента. Заедно с английския и немския е официален работен език на Европейския съюз, а трите му столици Брюксел, Люксембург и Страсбург са френскоговорящи. Френският език е 3-ти поред сред бизнес езиците и 2-ри в международните информации.

Назад