x

Щафетна обиколка на света

По повод Международния ден на спорта за развитие и мир, отбелязван на 6 април, Посолството на Франция в София и Френският институт в България ви канят да участвате в „Щафетна обиколка на света“. Това е 24-часово състезание по бягане, което ще се проведе във всяка страна по едно и също време (от 09:00 ч. до 10:00 ч.). Близо 50 посолства и местни власти, участващи в инициативата „Terre de jeux“ и намиращи се в различни часови пояси, ще си предават щафетата, която ще обиколи Земята за един ден.

Състезанието в София ще започне в 09:00 ч., когато френският департамент Реюнион ще ни предаде щафетата, и ще приключи един час по-късно с предаването на щафетата от България на посолствата на Франция в Босна и Херцеговина, Ботсвана и Сърбия.

Събитието в София се провежда с подкрепата на Atos и на Biоderma, и в партньорство със Столичната община и Френско-българската търговска и индустриална камара.

Щафетата се организира по инициатива на Париж 2024 (организационният комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г.) и на френското Министерство на Европа и външните работи.

Щафетата ще започне в Борисовата градина, на детската площадка „Слончето“ (вижте координатите тук: https://www.google.com/…/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0…)

Разстоянието за изминаване е 2024 м., по аналогия с Париж 2024, като то може да бъде пробягано няколко пъти или под формата на щафета.

Двама от участниците избрани на случаен принцип ще получат етикети със състезателни номера за „Маратона за всички“, който ще се проведе в Париж през 2024 година. Участието в щафетата е безплатно и не се налага предварително записване. Очакваме ви!

Назад