x

Събития от програмата на лятната академия SUMMER SCRIPTWRITING BASE във Френски институт в България

03.07.2024

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА 8-ТО ИЗДАНИЕ НА ЛЯТНАТА АКДЕМИЯ SUMMER SCRIPTWRITING BASE

19.07.2024

19:00-20:00

Вход свободен след резервация: https://bit.ly/4elBFix

Каним нашите бивши възпитаници, приятели и всички, които искат да научат повече за Summer Scriptwriting Base и нейното издание 8-мо издание на Официалното откриване! Ще се срещнете с участниците и менторите и ще разберете повече за програмата на това завладяващо творческото пътешествие.

Лятната академия Summer Scriptwriting Base Ви кани на едно необикновено преживяване, уникална комбинация от лятно училище, творческо приключение и уединение в провинцията. Академията събира всяко лято в България креативни хора от цял свят. Участниците получават задълбочени познания и опит в съвременни форми и подходи към разказването на истории: интерактивно и имерсивно-сценарно писане, дизайн на игри и преживявания, ролеви игри и изкуствен интелект. 8-то издание на академията е на тема Storytellers of the Future и ще се проведе от 19 до 28 юли 2024 г. в София и Долен.

Работен език: английски

ИСТОРИИТЕ НА УТРЕШНИЯ ДЕН: ЛЕКЦИЯ С КРИСТИАН РОТ

20.07.2024

10:00-13:00

Вход свободен след резервация: https://bit.ly/3RpgTVw

Заповядайте на откриващата сесия от програмата на 8-то издание на лятната академия Summer Scriptwriting Base. Кристиан Рот ще изнесе лекция на тема как да създаваме историите на утрешния ден. Лекцията ще бъде придружена от уъркшоп сесия.

Работата на Кристиан цели положителна промяна чрез имерсивни преживявания, които насърчават експериментирането и смяната на гледната точка. Като медиен психолог той интегрира различни дисциплини и изразни средства, за да ангажира публиката.

Понастоящем той преподава и прави научни изследвания  в Университета по изкуства в Утрехт, Холандия, в областта на интерактивните разкази, приложните игри и смисловия дизайн. Работата му се намира в пресечната точка на научното изследване, изкуството и практическото приложение. Той изследва и оценява импакта на интерактивните разкази и разширените реалности за личностното развитие и трансформиращо обучение.

Работен език: английски

Назад