x

Рецитал на пианиста Доач Бездюз в зала „Славейков“ на 4 октомври

Посолството на Франция, Френският институт в България и Фондацията Готие Капюсон имат удоволствието да Ви поканят на клавирния рецитал на младия турски пианист, живеещ в София, Доач Бездюз, лауреат на Фондацията.

сряда 4 октомври 2023 г., зала Славейков

Концертът ще се проведе в присъствието на виолончелиста Готие Капюсон, който е в София по повод концерта, който той ще изнесе на следващия ден в зала „България“ заедно с Найден Тодоров и Софийската филхармония.

Вход свободен с предварителна регистрация. Поради запълване на местата в залата, регистрацията е затворена.

Роден през 1999 г., младият турски виртуоз Доач Бездюз е победител в множество национални и международни конкурси. Вече е концертирал като солист и камерен музикант в Италия, Белгия, Люксембург, Турция, Кипър, Чехия, България и Франция.

Доач си сътрудничи и със Софийската филхармония, Разградската филхармония и камерния оркестър Дианополис. През последните години е канен на много фестивали, включително на фестивала „Варненско лято“, „Софийски музикални седмици“, музикален фестивал „Златна Диана“, музикален фестивал в Ливорно, Дни на класиката в Балчик. Участва в зимния фестивал „Пианисимо“ и изнася концерти в Ермитажа в Санкт Петербург, Русия.

Доач получава първите си уроци по пиано от Марина Джинджарадзе в Държавната консерватория в Мерсин. Учил е и при професор Гюлнара Азиз в Университета Билкент и при Цветелина Тунтева. Получавал е уроци от много известни пианисти като Мартин Блументал, Волфрам Шмит Леонарди, Александър Романовски и Артур Писаро.

През последните години Доач продължава обучението си по пиано при професорите Людмил Ангелов и Найден Тодоров в Нов български университет в София.

Създадена през 2022 г., Фондация Готие Капюсон има за цел да подкрепя и придружава талантливи млади музиканти в първите стъпки от тяхната кариера.

Назад