x

Публична лекция на тема „Еко-културен урбанизъм“

Френският институт в България и Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ организират на 16 април, събота, от 11:00 ч., в „Топлоцентрала“

На английски език.

Лекция на тема ЕКО-КУЛТУРЕН УРБАНИЗЪМ (ПЕРМАКУЛТУРЕН УРБАНИЗЪМ)

Мод Льо Флок, урбанист, ще представи специфични начини за въвеждане на художествена динамика в градските проекти и процеса на териториален преход. Тя ще обясни чрез различни примери как изкуството, културата, наративите могат да помогнат за екологичната промяна чрез отстъпвяне встрани, въображение и промяна на перспективите.

Мод Льо Флок е урбанист (Награда за млади урбанисти 2010 – MEDDLT), специализирана в градската еко-културна сцена. Работи за въвеждане на художествени подходи в методологиите на проекти, приложени към трансформация на територии. През 2007 г. тя основава POLAU pôle arts et urbanisme, център за производство, ресурси и експерименти. Мод Льо Флок създава различни програми между местните власти, художници, културни структури и планиращи. Тя разработва проекти за културно планиране и териториално кураторство, както понастоящем подхода на парламента на Лоара, кръстосано оплодотворен проект между права на природата, измислен подход, антропология, гражданство и т.н.

Назад