x

Първи регионален форум Génération LabelFrancÉducation – 6 и 7 октомври 2022 г. във Варна

По случай 10-годишнината на отличителния знак LabelFranceEducation, на 6 и 7 октомври 2022 г. във Варна, България, ще се проведе първият регионален форум на LabelFranceEducation.

Събитието се организира от Френския институт в България, с подкрепата на Министерството на Европа и външните работи на Франция, Френския институт, Агенцията за френско образование в чужбина (AEFE) и в партньорство с France Education International, оператор под ръководството на френското министерство на образованието, на младежта и спорта и Център по медийно и информационно образование (CLEMI).

Форумът ще събере ученици и учители от 28 акредитирани училища, както и представители, отговарящи за сътрудничеството в областта на образованието, от френските посолства и френски институти в 13 европейски държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Литва, Северна Македония, Молдова, Полша, Чешката република, Румъния, Сърбия и Словакия.

Целта на този форум е да се създаде мрежа от ученици от тези училища, отличени със знака LabelFrancÉducation – за високи постижения в областта на френскоезичното двуезично обучение. Тя е част от честването на 10-годишнината на LabelFrancEducation.

Програмата на двудневното събитие включва семинари за обучения и обсъждане на идеи, както и време за обмен и споделяне в услуга на френскоезичното двуезично образование.

Форумът в снимки

Видеа

Учителите разказват:

Представителите за образователно и езиково сътрудничество разказват:

Посланик на Франция в България (от 2019 до октомври 2022 г.) Флоранс Робин разказва:

Учениците разказват:

Представители на Министерството на Европа и външните работи на Франция и на Агенцията за френско образование в чужбина разказват:

Назад