x

Прожекция на филма WOMAN

Френският институт в България и културна организация Артерия представят прожекция на филма WOMAN на режисьорите Анастасия Микова и Ян Артюс-Бертран

На 7 декември от 18:30 ч., Френски институт в България, зала „Славейков“,

Времетраене 108 мин., със субтитри на български език, вход свободен

Филмът WOMAN е световен проект, който дава глас на 2000 жени от 50 различни държави. Въпреки огромния си мащаб, филмът предлага един интимен портрет на тези, които съставляват половината от човечеството.

Този проект е възможност да се осветлят несправедливостите, на които са подложени жените по света, но целта му е най-вече да подчертае вътрешната им сила и тяхната способност да създават и променят, въпреки всички трудности пред които са изправени. В тази нова ера, в която гласът на жената се чува все повече, филмът няма за цел просто да призовава за права или да се съсредоточава върху проблемите, но да покаже през какви важни въпроси преминава една жена в живота си и как се справя. Засягат се основни теми като майчинство, образование, брак или финансова независимост, но също и менструация, сексуалност.

WOMAN събира стотици свидетелства на много различни жени: от държавни глави до кралици на красотата, от световноизвестни актриси до фермерки от отдалечени райони, за да даде една по-изчерпателна картина и да се опита да отговори на въпроса: Какво означава да бъдеш жена в днешния свят!

Четири години след HUMAN на режисьора и фотограф от Франция – Ян Артюс-Бертран, в който, чрез темите за любовта, за вярата, за страха, за смисъла на живота изследвахме какво общо имаме с вече 8 милиарда други хора, идва ред на WOMAN, в който начело застава родената в Украйна – Анастасия Микова (дългогодишен сътрудник и съмишленик на Бертран).

Назад