x

Премиера на книгата „Вечният годеник“ от Аниес Дезарт!

Френският институт в България  и издателство Enthusiast ви канят на премиера на книгата „Вечният годеник“ от Аниес Дезарт!

9 ноември (сряда) от 18:00 часа в Медиатека на Френския институт, пл. „Славейков“ №3

ВХОД СВОБОДЕН!

За книгата:

Какво е животът? Според авторката на този роман – обяснение в любов между две четиригодишни деца по време на коледен концерт. Или срещата им на една парижка улица четирийсет години по-късно. Можем да добавим и смъртта на една майка, изложба на абстрактно изкуство, историята на един удобен брак, приятен ден в провинцията или тайните на един жиголо.


За автора:

Аниес Дезарт е родена през 1966 г. в Париж, където живее и днес. Баща ѝ е роден в Либия, но е израснал в Алжир, а майка ѝ е родена във Франция в семейството на емигранти от Бесарабия през 30-те години на 20 век.
„Учих руски в училище, иврит в университета, посетих Русия, когато бях на петнайсет години, но едва когато започнах да чета книгите на Сингер, успях да си представя какво точно е семейството на майка ми.“
Дезарт е и преводач от английски език – сред най-добрите ѝ достижения са преводи на Вирджиния Улф. Започва кариерата си на писател с книги за деца, а през 1993 г. публикува първия си роман за възрастни „Няколко минути на абсолютно щастие“. Автор е на повече от четирийсет романа за деца и възрастни и носител на редица литературни награди.

Назад