x

Представяне

02.12.2021

Медиатеката на Френския институт в България разполага с фонд от 19 000 документа, както и с електронна библиотека, Culturetheque. Тя ви дава досъп до френската култура и език  в много области – класическа и съвременна френска литература, социални науки, география, история. Специално обособена е и библиотека за учащите, която предлага адаптирани произведения според нивото на владеене на езика, учебни помагала и граматики за всички, които изучават френски. В нашата зона за видео игри ще намерите най – новите френски игри, които да играете сами или с приятели. Тя разполага с Nintendo Switch, PS 4 и каска за виртуална реалност.

В медиатеката редовно се организират различни мероприятия – читателски клуб, детски кино-съботи, вечери на настолните игри.

Работно време и записване

от вторник до петък : от 10:00 до 18:00 часа

събота: от 10:00 до 15:00 часа

Абонамент

Индивидуална карта :

Абонамент 12 месеца : 45 лв. ; 6 месеца : 28 лв.

Специални тарифи 50% намаление : 20 лв. за учители по френски език във френските гимназии, за деца, ученици, студенти и пенсионери .

Цена на карта : 8 лв.

За издаване на карта 1 снимка + лична карта

Безплатен абонамент за курсистите от езиковите курсове на Френския институт

За издаване на карта : 8 лв. +1 снимка + лична карта + квитанция за платен курс

Семейна карта: 90 лв.

Фирмена карта : 135 лв

Условия за заемане на документи:

  • 5 книги за 4 седмици
  • 4 филма за 1 седмица
  • 4 компактдиска за 1 седмица

Подновяване на срока за заемане:

Можете да удължите срока за заемане преди изтичането му два пъти за период от 4 седмици на място в медиатеката, като пишете на имейл mediatheque@institutfrancais.bg или се обадите по телефона.

Назад