x

Поредица от модни събития: 01 „Управление на гардероба и обучение“

23 май 2024 г. 11:00ч. – 15:30 ч. зала „Славейков“

На 23 май в зала „Славейков“ ще се проведе първото от поредицата модни събития на лайфстайл портала ViewSofia в партньорство с Френския институт в България и Френски институт в Париж.

Дизайнери, стилисти, мултидисциплинарни артисти, академична и студентска общност поставят началото на експертни дискусии на живо, защото „Модата не е нещо, което съществува само в дрехите. Модата е във въздуха, носена от вятъра. Усещаме я. Модата е в небето, на улицата“, по думите на мадмоазел Шанел.

Образованието също е от изключително значение, за да обучи бъдещите артисти в модата, ето защо ще имаме честта да посрещнем представители на френското престижно модно училище „My fashion school“ от региона на Марсилия. По този начин френското съвършенство и българската амбиция ще се слеят и ще създадат новите поколения от създатели и визионери. Защото „модата се променя, но стилът остава“, както е казала легендарната модна дизайнерка Коко Шанел.

Как дефинираме тенденциите, кои механизми ръководят успеха в модната индустрия, бон тон и артистизъм, и могат ли да общуват добре? Етимология на модния спектакъл и неговите върхови световни образци, световната модна фотография и българската следа, косплей и илюзия и как младите поколения интерпретират стиловото себеизразяване – за всичко това ще говорят водещи експерти в областта на модата и дизайна: Юлиан Дайнов, Боян Кузески, Яна Дворецка, Николай Божилов, The Trackers, Никола Борисов, Коста Каракашян, Станимира Янакиева и други.

Ексклузивен 40-минутен визуален разказ за историята и наследството на Кристиан Диор и модна къща Dior ще сложи финала на първото събитие от поредицата ViewSofia Fashion Series.

ПРОГРАМА

10:30 ч. Регистрация

11:00 ч. Приветствие от г-н Люк Леви, Директор на Френски институт в България и от Юлия Константинова, Издател на ViewSofia

11:10 ч. Модно образование

Яна Костадинова и Николай Божилов,Катедра „Моден дизайн“, Национална художествена академия

Яна Дворецка и Николай Пачев, Програма „Мода“, Нов български университет

Елио Садику, Ръководител на отдел „Международна мобилност“и Дамян Анри, Генерален директор, Business & Fashion School – Groupe My Ambition

12:00 ч. Bon ton

Станимира Янакиева, Стилист и писател

12:15 ч. Бизнесът в модата

Юлиан Дайнов, Байер, моден директор, анализатор на тенденции и откривател на марки

12:45 ч. Кафе-пауза

avec Les Eclairs et Dabov

13:00 ч. The Trackers & Penumbra

Backstage & Cosplay

13:30 ч. #delulu

Боян Кузески, Творчески консултант

14:00 ч. Моден спектакъл

Коста Каракашян, Режисьор, продуцент, хореограф

14:30 ч. Кафепауза

avec Les Eclairs et Dabov

14:45 ч. Модните фотографи в кадър

Никола Борисов, Моден фотограф

15:15 ч. Наследството на Christian Dior

Петя Петкова, Мениджър обучение в Dior

Назад