x

Онлайн обучение „Подготовка и подкрепа на учениците за получаване на Атестат за билингвиално франкофонско обучение“, от 11 април до 16 април 2024 г.

От 11 до 16 април 2024 г. се проведе онлайн обучението „Подготовка и подкрепа на учениците за получаване на Атестат за билингвиално франкофонско обучение“.

Организирани от Френския институт в България, занятията бяха водени от Адриана Давантур, асоцииран експерт към France Education international. Общата цел беше да се предоставят на учителите методи и ресурси, които да им помогнат да подпомогнат по-добре работата, която се изисква от българските ученици за получаване на Атестат за билингвиално франкофонско обучение.

Програмата на обучението включи темите: интердисциплинарност, проектно базирано преподаване, развиване на интердисциплинарни компетентности, техники за проучване на документи. Учители по френски език и по предмети, преподавани на френски език (биология, история, математика, физика и химия) от средни училища с преподаване на френски език в Ловеч, Перник, Пловдив, София и Варна взеха участие в това първо обучение в рамките на плана за действие, изпълняван с France Education International за 2023-2024 г.

Ръководство за Атестат за билингвиално франкофонско обучение, резултат от съвместна работа и учебни практики, изпробвани от учителите по френски език и по предмети, преподавани на френски език, участвали в този курс на обучение.

Назад