x

Националният музей на спорта представя нов аудио гид, създаден от студенти от СИФАМ), в партньорство с Френския институт в България

30.05.2024

След няколко месеца работа студентите от магистърската програма „Управление на веригата на доставките“ в Специализирания Институт на Франкофонията по Администрация и Мениджмънт (СИФАМ), любезно връчиха днес, 30 май 2024 г., на г-жа Катя Иванова, директор и уредник на Националния музей на спорта, изготвения от тях двуезичен аудиo гид. Насочен към широката публика той има за цел да допринесе повишаване на осведомеността за голямата колекция, която се съхранява в този уникален за България музей.

Този аудио гайд, разработен в тясно сътрудничество с екипа на музея е достъпен на български и френски език, дава възможност на посетителите да открият  удвителната колекция на музея и да навигират свободно на двата езика сред стотиците уникални предмети, съхранявани в това емблематично място на българските спортни постижения.

Създен през 1962 г. Националният музей на спорта, заемащ площ от 250 кв. м се намира  в сградата на стадион „Васил Левски“ и символизира връзката между спорта и културата в България. Всички негови експонати са събрани благодарение на щедростта на най-известните български спортисти. Сред великите шампиони, чиито подвизи са увековечени в музея, са прочутите борци Никола Петров и Дан Колов, ездачът Владимир Стойчев, гребкините Здравка Йорданова и Светла Оцетова, както и бившият министър на младежта и спорта и шампион по спортна стрелба Весела Лечева. Да не забравяме и носителят на „Златната топка“ за 1994 г. Христо Стоичков, чиято фланелка е един от акцентите в музея!

Общо над петдесет са витрините, които посетителите могат да разгледат с помощта на този аудо гид, изготвен в партньорство с Френския институт в България и Френското посолство.

Аудио гайда е достъпен безплатно в приложението IZI.travel, което може да бъде изтеглено на мобилни телефони.

Връзка към аудио гида: https://izi.travel/en/browse/770da1cd-cc5c-4bff-bfd3-d512592e7d39?passcode=qmeujc

Назад