x

Майсторски клас по ансамблово дирижиране и пеене на старинна музика

15.02.2023

Вокален ансамбъл за старинна музика Cantanti DAI MONTI VERDI ще проведе международен майсторски клас по ансамблово дирижиране и пеене на старинна музика под ръководството на френския контратенор и диригент Жан-Себастиaн Бове от 22 до 26 февруари 2023 г. в зала „Славейков“ на Френския институт. Събитието се организира от фондация „Аркитети музикали“ в партньорство с Къща музей „Панчо Владигеров“ и с подкрепата на Френския институт в България. Повече информация можете да откриете ТУК 

Майсторският клас е разделен в два модула:

  • модул за певци с половин часови сесии за всеки участник между 12:00 и 15:00 ч.*
  • модул за диригенти с половин часови сесии за всеки участник между 17:00 и 20:00 ч.*
  • на 24.02, петък, сесиите ще бъдат от 11:00 до 14:00 ч. за диригенти в зала „Славейков“ и 17:00 до 20:00 ч. за певци в Къща музей „Панчо Владигеров“

Напътствани от г-н Бове, участниците диригенти ще имат възможността да дирижат ансамбъл DAI MONTI VERDI, изпълнявайки мадригали и шансони от франко-фламандски композитори от края на XVI и началото на XVII век. Певците участници ще имат възможността да задълбочат познанията си в интерпретацията на старинна вокална музика с г-н Бове. Майсторският клас ще завърши с концерт-матине от 12:00 ч. на 26 февруари, неделя, в зала „Славейков“.

Общо 10 кандидати бяха избрани за активни участници, от които повече от половината са чуждестранни граждани. В духа на международния характер на събитието работният език ще бъде английски.

Събитията са отворени за посещение от широката публика срещу билети, продавани на място:

  • вход за слушатели: 5 лв. на ден
  • пакетна цена за целия курс: 15 лв.
  • билет за финалния концерт: 15 лв.

*Графикът на майсторския клас подлежи на промени, като меродавен е единствено този, който е посочен в описанието на събитието на сайта на организатора. Часовете на финалните сесии на 25 февруари ще бъдат уточнени допълнително.

Cantanti DAI MONTI VERDI изказват своята благодарност на Европейската хорова асоциация, Къща музей „Панчо Владигеров“ и Френския институт в България. Интернационализирането на това събитие е подкрепено от проекта IGNITE на Европейската хорова асоциация.

Назад