x

11-16 години

26.11.2021

Курсове за юноши от 11 г.

Календар на учебната година 2023/2024г. – Курсове за юноши

График за юноши 2023/2024 Срок 1

Как да запиша детето си:

За да запишете Вашето дете на курс по френски език, разгледайте подробната програма на курсовете.

Ако детето Ви никога не е изучавало френски език, трябва да изберете курс за начинаещи, подходящ за възрастта му .

Ако детето Ви е курсист във Френския институт, можете да го запишете на курс, съответстващ на продължението на курса, който е посещавало в предишната сесия.

Ако детето Ви е изучавало френски език на друго място, свържете се с нас, за да направи тест за определяне на нивото му. Това ще Ви помогне да изберете група, отговаряща на неговите знания и възраст.

ВАЖНО! Записванията за детски курсове се извършват единствено на място в Института, чрез имейл: ifb-cours@institutfrancais.bg или по телефон: +359 876 788 144; 02/937 79 61, 02/937 79 56

ОРГАНИЗАЦИЯ НА КУРСОВЕТЕ ЗА ЮНОШИ

Независимо от това дали са напълно начинаещи или напреднали, подрастващите учат френски език по забавен, но сериозен начин с теми, съответстващи на техните интереси: да разбират, говорят, четат и пишат на френски език, но също така се запознават с френската и франкофонската култура – това са целите на курсовете за юноши, които започват от ниво А1 и достигат ниво В2 на Общата Европейска езикова рамка.

За повече структурираност на обучението, преподавателите използват учебник « A plus », издателство Maison des Langues.

С помощта на метода на обучение в действие учащите се насърчават да общуват постоянно на френски език и да изпълняват реалистични и лични проекти. Етапите на обучение са ясно идентифицирани и позволяват прогресивно изграждане на знания и умения. Учебниците разглеждат също франкофонската култура и ценности с елементи от ежедневието и от оригинални културни теми (историята на картофите, франкофонските комикси, таитянската култура и др.)

Курсовете ‘‘Жирафи‘‘ и ‘‘Лъвове‘‘се провеждат два пъти седмично в продължение на 2 часа (60 минути) или веднъж в продължение на 4 часа (60 минути) в събота или неделя.

Назад