x

Нашият екип

21.11.2021

Администрация

Тел: +359 2 937 79 61 / 56

Имейл адрес: ifb-cours@institutfrancais.bg

Адрес: гр.София, пл. Славейков №3

Невяна Иванова, Информация и записвания

neviana.ivanova@institutfrancais.bg

Tел. : +3592 937 79 61

Велина Чакърова, записвания и секретариат

velina.chakarova@institutfrancais.bg

Тел. : +3592 937 79 56

Ромен Декроа, Директор отдел „Езикови курсове“

Тел.: + 359 2 937 79 57

romain.descroix@institutfrancais.bg

Преподаватели

Педагогическият ни екип е съставен от повече от 50 преподаватели по френски език, както българи, така и французи.

Всичките ни преподаватели са високо квалифицирани и притежават дипломи за висше образование в областта на преподаването на френския език като чужд език (френска филология, дипломи за правоспособност в областта на преподаването на френския език като чужд език и др.).

Преподавателите ни редовно се изпращат на стажове, за да са винаги в крак с най-новите педагогически похвати и технически средства.

Преподавателите на детските групи и специализираните ни подготовки са преминали специални стажове в съответната област и имат дълъг педагогически опит.

Димана Иванова

Работя във Френския институт в България от 2013 година. Преподавам на деца и възрастни. Завършила съм френска филология в Софийския университет.

По време на обучението си по програма Еразъм в Университета в Бордо „Мишел дьо Монтен“ завърших курс за преподаване на френски като чужд език (FLE).

Била съм аниматор на четири езикови лагера, организирани от Френския институт и съм жури на международните изпити DELF.

Евелина Петрова

Учител съм във Френския институт от 1992. Работя с всички типове курсисти: общ френски за възрастни, курсове за деца от 3 до 18 години , индивидуални уроци, подготовка за изпитите DELF prim, DELF juniors и DELF Tout Public. Водила съм детски групи на много езикови ваканции, организирани от Института.

Подготвям деца нефранкофони за прием във Френския лицей “Виктор Юго”. Давам също така индивидуални уроци по френски в различни фирми.

Като дете живях със семейството си в Либия, където посещавах френско училище и у мен се пробуди любовта към френския език и култура. Обичам да пътувам и откривам нови хоризонти и предизвикателства!

Анна Стефанова

Работя във Френския институт от 2004 г. Преподавам предимно общ френски на възрастни, но съм изпитващ и проверяващ преподавател на изпитите DELF и DALF.

Завършила съм френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От дълго време работя във Военната академия в София, където преподавам френски език на офицери, изучаващи чужди езици.

Трудовият ми стаж включва работа като преподавател в 18-то училище „Уилям Гладстон“, живяла съм в Мароко и съм участвала в редица специализирани стажове във Франция.

За мен да преподавам френски език е удоволствие и смисъл на живота ми …

Анна Борисова

Работя във Френския институт от 1994 г. През годините съм преподавала на възрастни и деца (всички нива на курсовете по общ френски, както и научен и технически френски език). Преди повече от 10 години се преориентирах и в момента изпитвам огромно удоволствие от работата си с деца и подрастващи.

Завършила съм магистърска степен по френска и българска филология.

Работила съм – като преподавател по френски език – в Софийския университет и в ИЧС, като преподавател по юридически френски език на студенти по право в СУ „Кл. Охридски“, както и като учител по френски и български език в начални и гимназиални класове във френския лицей „Виктор Юго“.

За мен да преподавам френски език е едно всекидневно предизвикателство, извор на динамизъм и творчество.

Радослава Миладинова

Работя във Френския институт от 2004 г. Преподавам основно на възрастни, давам и индивидуални уроци.

Завършила съм френска филология в университета във Велико Търново. Била съм преподавател по френски език в 18-то училище „Уилям Гладстон“.

За мен преподаването на френски език означава да изпитвам любов, да намирам разбирателство и подслон.

Александрина Найденова

Работя в института от 1991 г. Водя подготовката за изпити, обучавам преподаватели да оценяват изпитите DELF-DALF, изготвям тестовете в института. Завършила съм френска филология във Велико Търново. Работила съм като преподавател в ИЧС, живяла съм в Алжир и съм автор на педагогическо пособие за трудностите на френския език.

За мен преподаването на френски език е целият ми живот.

Спаска Къчева

Работя в института от 2004 г. Водя курсове по общ френски на възрастни, индивидуални уроци и участвам, като жури, на международните изпити DELF-DALF. Завършила съм френска и българска филология в университета във Велико Търново. Преподавам френски език на военни от българската армия. Участвала съм на редица стажове във Франция – в Гренобъл, Виши, Рошфор с обща продължителност година и половина.

За мен преподаването на френски език означава да предам страстта си към Франция на другите.

Велина Брадинска

Работя във Френския институт от 1997 г. Работя предимно с възрастни, преподавам и на български държавни служители. Имам бакалавърска степен от Университета в Алжир, завършила съм френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работила съм в Школата за езикова подговка към Външно министерство, в Техноимпекс, в Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Живяла съм в Алжир, притежавам сертификат за френски език, издаден от Парижкия университет – Сорбоната (Париж IV), както и Диплом по бизнес френски език, издаден от Парижката търговско-промишлена палата.

Била съм на две специализации във Франция: Център за приложна лингвистика в Безансон и Специализация по бизнес френски към

Търговско-промишлената палата в Страсбург.

За мен преподаването на френски е радостта да видя бившите си възпитаници да успеят в личен и професионален план в България, Франция, Лондон, Брюксел, Люксембург, заемайки позиции в международни компании или институции.

Христина Цицелкова

Работя във Френския институт от 1995 г. Преподавам на възрастни, давам и индивидуални уроци. Завършила съм френска филология в Софийския университет.

Работила съм в ИЧС, Софийския университет и Министерството на вътрешната търговия.

За мен преподаването на френски език е моята професия, която упражнявам с търпение, любов и доза талант.

Ивета Костова

Работя във Френския институт от 1994 г. Преподавам в курсовете по общ френски и курсовете за подготовка за изпитите DELF/DALF. Завършила съм френска филология в Софийския университет. Работила съм в ИЧС, където преподавах общ френски и подготвях курсистите за изпит TCF.

В Монпелие съм изкарала стаж по специализиран френски език в областта на медицината. След това, в продължение на две години, преподавах медицински френски във Френския институт. През 2003 г. в Тимишоара, Румъния завърших стаж за DALF. От тази година подготвям кандидати, които желаят да се явят на DELF/DALF и участвам в самите изпитни сесии.

За мен преподаването на френски език е възможност да предам знанията и уменията си, но – преди всичко – голямо удоволствие.

Илияна Игнатова

Работя във Френския институт от 1995 г. Преподавам в курсовете по общ френски и подготовките за изпит DELF В2. Завършила съм френска филология с втора специалност английски език в Софийския университет. Работила съм в 9-та френска гимназия в продължение на две години, две последователни сесии съм преподавала в ниво магистратура „Технически преводи“ в Софийския университет. Била съм преводач в София, България и Мароко, в техническата сфера.

Ан-Лор Бюртин

Работя във Френския институт от 2015 г. с деца и водя ателиетата по разговор за възрастни. Живяла съм в Македония и Италия. Участвала съм в редица европейски културни проекти. В България съм работила в Монтесори детска градина „Къща на децата” (La casa dei bambini), както и в различни фирми и бежански лагери.

За мен преподаването на френски език е начин да разпространявам моята култура като същевременно откривам културата на другите.

Емануила Петкова

Работя в института от 1995 г. Преподавам общ френски и водя курсове за държавни български служители, давам и индивидуални уроци (включително и уроци по български език за франкофони). Завършила съм френска филология в Софийския университет, с втора специалност английски език. Работила съм като преподавател по френски и английски език в 22-ро училище „Георги С. Раковски“.

Имам официална диплома за аниматор и съм работила като аниматор и придружител на френско-български групи в асоциация „Ваканции без граници“, която се занимава с развлеченията на децата по време на техните ваканции.

За мен преподаването на френски език означава да предам знанията, уменията и опита си.

Донка Мандаджиева

Работя във Френския институт от 2010 г. Водя курсове за възрастни и деца.

Завършила съм френска филология в Университета във Велико Търново с втора специалност английски език. Петнадесет години след това защитих теза за придобиване на по-висока образователна степен – клас квалификация. Участвала съм в редица обучения.

Работила съм в гимназии в Калофер, Сопот и Карлово (класове с изучаване на интензивен френски език), както и в посолството на Мароко в София.

С учениците ми съм участвала в първия училищен театрален фестивал, както и в първия Празник на музиката в България. Била съм обучител на македонски преподаватели по френски език, за да ги запозная с методиката « En avant la musique ».

За мен преподаването на френски език не е единствено предаване на знанията по разбираем начин, но и общуване в атмосфера в която има добро настроение и взаимно доверие.

Светлана Герасимова

Работя във Френския институт от 1995 г. Водя курсове по общ френски, участвам в подготовките на изпитите DELF и DALF, преподавам на държавни служители.

Завършила съм френска филология в Софийския университет, участвала съм в редица обучения и стажове.

От 26 години съм преподавател във френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, живяла съм в Алжир, от 1993 г. организирам и реализирам европейски проекти и училищни обмени, организирам и водя училищен театър, за което съм получавала много награди и признание.

За мен преподаването на френски език е свят за откриване, опознаване и опит за овладяване. Отнема цял живот да споделиш езика, за да помогнеш на другите да го научат и обикнат, това е съдбата ми.

Георги Жечев

Работя във Френския институт от 2007 г. Водя курсове по общ френски език. Завършил съм френска филология в Софийския университет, магистратура в университет Париж Дидро, имам докторска степен по обща лингвистика, защитена в Италия.

Преподавам френска фонетика и фонология в Софийския университет, водил съм курсове в редица френски университети и Канада.

Говоря италиански, английски и руски език.

За мен преподаването на френски език означава да бъда в непрестанен контакт с френския език и франкофонската култура.

Диди Гигова

Работя във Френския институт от 1991 г. Водя курсове по общ френски, преподавам на държавни служители, участвам в подготовките на изпитите DELF и DALF.

Завършила съм френска филология в Софийския университет.

Трудовият ми стаж включва работа в ИЧС, Френския институт в Багдад, Центъра за обучение и квалификация към Софийския университет. Живяла съм в Алжир и Ирак.

За мен преподаването на френски език е голямо удоволствие и споделяне на знания и умения.

Катя Личева

Работя във Френския институт от 2001 г. Работя основно с възрастни, преподавам общ френски език, давам и индивидуални уроци. Завършила съм френска филология във Велико Търново. Работила съм като преподавател по френски в гимназията за чужди езици в Ловеч и в училище „Виктор Юго“ в София. Участвала съм в педагогически стаж в Севър (преподаване на френски като чужд език), стаж в Сомюр, предназначен за преподавателите в началните класове във френските училища, педагогически стаж в Гренобъл.

За мен преподаването на френски език е като мечтано пътешествие в един прекрасен свят.

Ангелина Рангелова

Работя във Френския институт в България от 2014 година. Преподавам на деца и давам уроци по български език за франкофони. Работя и в почасовата ясла с най-малките.

Била съм аниматор на два езикови лагера, организирани от Френския институт и водих летния франкофонски лагер във Френския лицей „Виктор Юго“.

За мен да преподавам френски език означава да преподавам по френски маниер.

Ивана Василева

Работя във Френския институт от 2017 г. Водя най-вече курсове за възрастни.

Живяла съм във Франция. Обичам литературата и театъра. За мен френският е един друг свят, който обожавам да посещавам всеки ден!

Радослав Гърманлиев

Аз работя за Френския институт от 2018 г.

Аз съм учител и водя детски езикови курсове.

Работил съм в аутсорсиг сектора като представител за потребителски услуги на клиенти на Ай Би Ем, клон България (по-точно към центъра за доставки/снабдяване), както и за застрахователната компания Ей Ай Джи Юръп, клон България (отдел „Автомобилно застраховане“). Ненадейно аз реших да променя посоката на професионалната си кариера и започнах да работя с деца. Започнах като асистент в детска градина по метода на Монтесори. След това работех като учител по английски в детски образователен център – Helen Doron Early English. Накрая открих българската общност за демократично образование (ОДО), която е част от голямата европейска общност и която реализира проекта за създаване на първото демократично училище в България. Там аз инвестирах две години от времето си като преподавател по френски, английски, театър и йога. Влязох също така в ролята на ментор на няколко деца и бях част от педагогическия съвет. В момента работя и като учител в образователен център Пространство за учене „Пътеки“. Водя уроци по френски, ателие по импро театър и занимания по медитация, адаптирана за деца.

Завърших бакалавърска програма „Политически науки на френски език” в Нов Български Университет и имах възможността да отида за един семестър във Франция по програма Еразъм, в Бургундския университет в град Дижон. Обичам да практикувам различни медитативни техники и хатха йога. Аз съм част от курс за напреднали практици по Плейбек театър – това е вид импровизационен театър, който е много интерактивен, защото хора от публиката споделят лични истории от своя живот, а после актьорите и музикантът ги изиграват, импровизирайки. Обичам да играя футбол и волейбол. Много обичам да се разхождам сред природата с моите приятели.

За мен френския език… удоволствието от възможността да се изразявам на чужд език, който обичам от толкова много време (това е стара любов, която никога няма да остарее).

Назад