x

Конференция „Заедно за женско здраве“

Френският институт в България е домакин на Конференцията „Заедно за женското здраве“, която ще се проведе на 8 март 2022 г. от 10:00 до 12:30 ч., по случай Международния ден на жената.

Регистрирайте се тук: линк за регистрация

Събитието се организира от Сдружение Лекари на света, в партньорство с Европейския парламентарен форум за сексуални и репродуктивни права и с подкрепата на Български фонд за жените

Конференцията ще бъде открита от посланик Флоранс Робин и ще представи ситуацията с достъпа до грижи, свързани със сексуалното и репродуктивното здраве и публичните политики в България и други европейски страни.

Програма (PDF, 556 KB)

Достъпът до сексуално здраве засяга всички жени и всички държави и повдига спешни въпроси особено за най-уязвимите. Лекторите ще представят дейността си, насочена към бедните слоеве от населението в България и ще припомнят спешната необходимост от предоставяне на помощ на бежанците, бягащи от войната в Украйна. Гинекологичните прегледи, проследяването на бременността, достъпът до контрацептиви и законният аборт са основни права, които са особено застрашени по време на сериозни кризи.

Тази конференция има за цел да изгради конструктивен и ползотворен диалог между публичните власти, гражданското общество и здравните специалисти.

Много дипломати, народни представители и здравни организации вече са потвърдили участието си.

Можете да разгледате Европейския атлас на политиките за контрацепция тук

Назад