x

Конференция „Kачеството на атмосферния въздух в градовете“

Френският институт в България и Френското посолство организират конференция на тема „Качество на атмосферния въздух“ на 7 април от 10:00 ч. Събитието се организира в партньорство с Националното сдружение на общините в Р България и Асоциацията на еколозите от общините в България, с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.

В България повече от 14 000 души годишно умират преждевременно поради прекомерното замърсяване на въздуха. За да се справят с това предизвикателство, градовете вече прилагат много полезни и ефективни практики. Ще бъдат разгледани различните аспекти на темата: здраве, околна среда, транспорт, жилища и енергия. Общини, сдружения и граждани ще представят най-ефективните си действия и ще предложат нови решения, базирани на български и европейски примери.

Програма (PDF, 800 KB)

Ще се видим в четвъртък, 7 април, от 10:00 ч. (регистрация от 9:30 ч.).

За да проследите конференцията на живо натиснете ТУК / нов линк в Zoom/

Това събитие е продължение на уебинара за „Качество на въздуха“ от 15 март, организиран от Френско посолство, с участието на Европейската комисия, Световната банка, Европейската инвестиционна банка и Министерството на околната среда и водите. Запис от него можете да видите тук
 

Френско председателство на Съвета на Европейския съюз

Назад