x

Конференция-дискусия: Европейското изграждане – предизвикателства и бъдещи перспективи

По случай Месеца на Франкофонията, Френският институт в България в партньорство с Посолството на Белгия в България и СУ „Св. Климент Охридски“ представя конфернцията-дискусия на тема : „Европейското изграждане: предизвикателства и бъдещи перспективи“.

9 март (четвъртък), от 12.00 до 13.30 ч., във Френския институт в България (пл. „Славейков“ № 3, София)

Вход свободен. Осигурен е симултанен превод на български и френски език.

Участници:

  • Лоик Грар, професор по публично право (Университет на Бордо) и председател на Френската асоциация по европеистика
  • Илдико Отова, преподавател по политически науки (Нов български университет)
  • Жан Кромбоа, преподавател по европеистика (Американски университет в България)
  • Модератор: Христо Христев, преподавател по право на Европейския съюз  (Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“)

Лоик Грар

Професор по публично право в Университета на Бордо, Лоик ГРАР преподава право на конкуренцията, въздухоплавателно право и право на Европейския съюз. Той е председател на Френската асоциация по европеистика и на секцията по публично право в Националния съвет на университетите във Франция.

Жан Кромбоа

Жан Ф. Кромбоа е хабилитиран преподавател по европеистика в Американския университет в България, от 2005 г. насам. Той е автор на множество научни издания и публикации на тема история на европейското изграждане и външните политики на Европейския съюз. Допринася за научните списания Revue des Deux Mondes [Paris] и Contemporary Review [Oxford].

Илдико Отова

Илдико Отова е доктор по политически науки и преподавател в Нов Български Университет и в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи като изследовател в CERMES (Център за бежански, миграционни и етнически изследвания към НБУ). Научните ѝ изследвания са свързани с миграцията и бежанците, интеграцията, градските политики, гражданството и популизма, крайната десница и съвременните прояви на антисемитизма.Събитието се организира с подкрепата на Френския институт в Париж и е част от поредицата конференции-дискусии, посветени на Европа.

Назад