x

Конференция „Блокчейн и бъдещето на публичните услуги“

Френският институт в България и фондация Стартъп Фактори организират конференция „Блокчейн и бъдещето на публичните услуги“, с подкрепата на Френското посолство в България.

12 май 2022 г. четъвртък, зала „Славейков“

Посрещане от 9:30 ч.
Начало на конференцията в 10:00 ч.
Адрес: площад Славейков №3, София

Конференцията е отворена за всички, включително за тези, които не са специализирани в информационните технологии.

Събитието ще се проведе на английски и български език (симултанен превод).

Блокчейн или технологията „верига от блокове“ е нова цифрова инфраструктура за подсигуряване на онлайн операциите. Тя предлага нови хоризонти за обществените услуги чрез по-прозрачни и по-ефективни операции. Позволява ни да обновим подхода си към услугите на потребителите в европейското пространство около по-децентрализирани публични политики, съсредоточени върху хората, благоприятни за гражданското участие и цифровия суверенитет.

Блокчейнът променя в дълбочина отношенията между гражданите и публичната администрация. Той създава нови форми на доверие и нови начини на обмен на информация. Как ще промени обществените ни услуги? Какво развитие можете да очаквате през следващите години?

Френският посланик Флоранс Робин и министърът на електронното управление, Божидар Божанов, ще посрещнат гости, водещи френски, български и европейски експерти в блокчейн технологията, за да обсъдят този въпрос. Представители на гражданското общество, частния сектор и европейските институции (Европейския парламент и Европейската комисия) ще обсъдят последиците от тази нова технология за нашето общо бъдеще.

Може да видите програмата и да получите своите безплатни билети ТУК

Френско председателство на Съвета на Европейския съюз

Назад