x

Юбилеен концерт „15 години“ – Фани Куцарова и Венцислав Трифонов

Като дует пианистката Фани Куцарова и кларинетиста Венцислав Трифонов свирят заедно от 2008 г. Първият им концерт е от български произведения. Следват различни участия и европейско концертно турне „Коледна приказка”. Музикантите изпълняват най-известните произведения за пиано и кларинет, но и свирят премиерно произведения посветени на дуото от композитора Борис Левенберг /Израел/.

Дуото Фани Куцарова – Венцислав Трифонов канят виолончелиста Станислав Ушинкин и заедно, през 2011 г. осъществяват първото представяне на триото на сцената на София Лайф Клуб. Проектът „Безвремие” е в памет на големият Астор Пиацола и е премиерно представяне на музиката му от такъв състав у нас.

В годините работят съвместно с редица музиканти като китариста Росен Балкански и челистката Валентина Велкова.

Концертът с френска музика,  който отбелязва 15 години съвместна творческа дейност на дуото ще се проведе на 18-ти декември 2023 г. от 19:00 ч. в зала „Славейков“ на Френския институт в България (пл. Славейков №3).

Вход свободен до запълване на местата в залата.

В програмата:

Камий Сен-Санс – Соната за кларинет и пиано оп. 167

Клод Дебюси – Първа рапсодия

Франсис Пуленк – Соната за кларинет и пиано

Фани Куцарова е пианист, педагог и солов изпълнител. С музикално образование, придобито при най-добрите български преподаватели в София, Фани продължава старите семейни традиции (тя е четвърто поколение музикант и педагог). Изцяло отдадена на призванието си, пианистката не спира да свири, твори, записва и обучава малки и големи.

Венцислав Трифонов е роден през 1982 в гр. Пазарджик в семейство с дългогодишни музикални традиции. През 2007 г. е носител на голямата награда на Международния конкурс „Музиката и Земята”. На същия конкурс печели и втора награда за изпълнение в ансамбъл. През 2013 г. взема участие във Втори международен конкурс за кларинетисти, гр. Гент, Белгия. По време на конкурса участва в майсторски клас на Карл Лайстер. В момента Венцислав работи като водач на кларинетната група към оркестъра на Национален Музикален Театър „Стефан Македонски”.

Назад