x

Изключителен танцов спектакъл върху фасадите на площад „Славейков“

27.04.2022

Френският институт в България в партньорство с Дни на предизвикателстватаСтолична община и Столична библиотека представя изключителния танцов спектакъл върху фасадите на площад „Славейков“ на френския катерач и танцьор Антоан Льо Менестрел.

Събитието се организира с подкрепата на Walltopia.

Спектакъл „Този, който обича“ (« L’Aimant »)

Ромео търси любовта. Отчаян, той е готов да изкачи всички препятствия и всички стени. Ще се признае ли за победена неговата луда надежда?

Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан Льо Менестрел представя историята на един френски Ромео, който търси любовта в България.

Неговото търсене започва с едно главозамайващо спускане и продължава с „изследване“ на фасадите на Френския институт и на други емблематични за София сгради… докато не чуе един непознат глас, една мелодия, една музика, която няма да може да забрави! Дали ще открие любовта?

menestrel

Кой е Антоан Льо Менестрел?

Световноизвестен, Антоан Льо Менестрел развива страстта си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава поезия, стимулира и поражда диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той ни увлича в разходка, която ни приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата. Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България!

Назад