x

IFcinéma à la carte – нови филми безплатно онлайн всеки месец

С инициативата IF cinéma à la carte през цялата 2022 година, Френският институт предлага достъп до редица безплатни филми, които можете да гледате онлайн от всички краища на света.

По повод церемонията по връчването на наградите „Сезар“, която ще се проведе в петък 25 февруари, Френският институт предлага от 1-ви до 28-ви февруари селекция от заглавия, награждавани с престижната награда. Филмите са достъпни в платформата IFcinema à la carte за индивидуално гледане на стрийминг абсолютно безплатно и без регистрация.

В програмата: 

Хипократ

2013, 102’, Драматична комедия

Режисьор: Томас Лилти

В ролите: Венсан Лакост, Реда Катеб, Жак Гамблeн

Като доскоро практикуващ лекар, Томас Лилти съчетава киното и медицината в продължение на много години, снимайки редица късометражни филми, пишейки междувременно и сценарии… В пълнометражния му дебют „Хипократ“, той разказва историята на млад лекар, който попада в първоначалния хаос на практиката, където нищо не се развива по план. Вдъхновен от личната история на режисьора, филмът печели френската публика и критика и е селектиран за фестивала в Кан през 2014, а на тазгодишните награди „Сезар” печели награда за най-добър актьор в поддържаща роля за Реда Катеб.

Филмът е със субтитри на български език.

Кърваво мляко

2017, 1 ч. 30 мин., Драма

Режисьор: Хюуберт Шарюел

В ролите: Суон Арло, Сара Жиродо, Були Ланерс

Тридесетгодишният Пиер отглежда млечни крави. Животът му се върти около фермата, сестра му ветеринар и родителите му, от които е наследил стопанството. След оповестяване на първите случаи на епидемия във Франция, Пиер открива, че едно от добичетата му е заразено. Няма как да се примири със загубата на животните си. За да ги спаси, не му остава нищо друго, освен да прибегне до крайни мерки…

Филмът е със субтитри на български език.

Точно преди да изгубите всичко

2012, 30 мин, Драматична комедия, Късометражен

В ролите: Леа Дрюкер, Ан Беноа, Дени Меношет

Точно преди да загубите всичко късометражен филм на френския режисьор Ксавие Льогран. Филмът проследява един ден от живота на жена, която е решила да напусне човека, който я насилва.

Филмът е на френски език, без български субтитри.

Назад