x

IFcinéma à la carte / Френски филми безплатно онлайн през юни

IFcinéma à la carte се завръща с 9 дългометражни френски филма, които можете да гледате безплатно онлайн от всички краища на света между 1-ви и 30 юни 2023 г.

Филмите са достъпни в платформата IFcinema à la carte за индивидуално гледане на стрийминг абсолютно безплатно и без регистрация:

Une vie violente на Thierry de Peretti

Камий на Борис Ложкин, Сценарист: Божина Панайотова

Лентата разказва за млада фотографка, която се отправя към Централноафриканската република, за да отразява гражданската война, която започва там. Без да предполага, че много скоро това място ще завладее съдбата й.

Les éblouis на Sarah Suco
Завръщане /наличен със субтитри на български език/

2019, 77 мин., Драма
Режисьор: Джесика Палю
В ролите: Нийлс Шнайдер, Адел Ексархопулос, Елен Венсан, Патрик д’Асумсао

Фермата, в която Томас е роден. Неговото семейство. Брат му, който никога няма да се завърне, майка му, която е на път да го последва, и баща му – с когото никога нищо не е било възможно. Томас заварва всичко, което избягва от 12 години. Но сега тук е Алекс – 6-годишният му племенник и неговата пламенна майка. Филмът е адаптация по книгата на Серж Жонкур „L’Amour sans le faire“.

Стая 212

2019, Комедия, Драма, 87 мин.
Режисьор: Кристоф Оноре
В ролите: Киара Мастрояни, Венсан Лакост, Камий Котен, Бенжамен Биоле

След 20 годишен брак, Мария решава да напусне семейното жилище. Една нощ се оттегля и се настанява в стая 212 на отсрещния хотел. От там разполага с пълна гледка към своя апартамент, съпруг и семейно битие. Пита се дали е взела правилното решение. Различни спътници в живота разполагат с мнение по въпроса и смятат да го споделят.

Документални :

Africa mia на Richard Minier и Édouard Salier
Le concours на Claire Simon
La cravate на Mathias Théry и Etienne Chaillou
Adolescentes на Sébastien Lifshitz

Назад