x

Франс Алумни България

15.09.2023

Франс Алумни България, мрежата на бившите български студенти във Франция

Всяка година близо 100 000 международни студенти се дипломират във френската образователна система. След тяхното завършване, Франс Алумни им предоставя полезна информация, свързана с Франция, както и възможност да останат във връзка помежду си и да придадат по този начин стойност на престоя си във Фрнация в професионален план.

Франс Алумни е социална мрежа, предназначена за чуждестранните студенти, минали през френското образование, която им дава възможност да останат в контакт с Франция. Официално лансирана на Ке д’Орсе на 26 ноември 2014 г., тя бе създадена и се поддържа от Campus France – френският оператор за университетска мобилност и е изградена от един основен сайт и локални сайтове, лансирани прогресивно от френските посолства в чужбина. Франс Алумни наброява днес повече от 370 000 членове, 3200 партньори в цял свят и над 126 локални платформи.

Платформата Франс Алумни България, лансирана през 2016 г., днес наброява над 350 членове.

Тя дава възможност на всички българи, учили във Франция и на френски език в България :

  • да установят контакт и да комуникират помежду си
  • да имат достъп до информация, свързана с възможностите за обучение, за стипендии, за стажове или работни позиции, предложени от висши учебни заведения и предприятия партньори
  • да бъдат информирани за събитията, случващи се в България и във Франция

Регистрирайте се в платформата, за да поддържате съществуващи контакти или да изградите нови такива, да обменяте информация, да умножавате професионалните си възможности. 

Висши учебни заведения, предприятия, станете наши партньори в платформата Франс Алумни България и създайте свое лично пространство. Така ще можете да публикувате вашите информации, насочени към Алумни от България и от цял свят, както и да откриете търсените от вас профили в справочника на регистрираните членове, до който ще имате достъп.

Назад