x

Форум „Срещи за френския език 2023“: „Включване на медийно и гражданско образование в класните дейности“

Френският институт в България и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България организират заедно с покдрепата на Регионален център на Франкофонията за Централна и Източна Европа (CREFECO) и АЕГ „Гео Милев“ – Русе форума, посветен на френски език „Включване на медийно и гражданско образование в класните дейности“.

Събитието ще се проведе в гиманзия „Гео Милев“ на 13 и 14 октомври 2023 г. (петък и събота) и ще обедини всички заинтересовани страни в преподаването по и на френски език.

Обхващайки междусекторна тема, форумът е насочен към всички преподаватели франкофони, по френски език и на дисциплини на френски език (DNL), които работят във всички нива на образованието – от начален до гимназиален курс в училищата, в университетите, във Френските алианси и във Френския институт (ФИБ), разбира се.

Медийното, информационното, както и гражданското образование, са част от основните и приоритетни въпроси в областта на образованието, поставяни във фокуса на общественото внимание от повечето от международните организации като Съвета на Европа, Европейската комисия, Международната организация на Франкофонията (МОФ) и ЮНЕСКО. Медийното образование е приоритет в много образователни системи, включително и тази на Франция. Как могат франкофонските медии да се прилагат в клас и как да се използват техните ресурси, каква е ролята на преподавателите по френски език и на дисциплини на френски език ? – това са въпросите, които ще бъдат разгледани и които ще насърчат ползотворни дискусии с помощта на лектори от CLEMI- френския оператор за медийно образование, TV5Monde и Agora francophone, в партньорство с France Éducation international и CREFECO.

ПРОГРАМА (pdf, 903 kb)

ФОРМУЛЯР ЗА РЕГИСТРАЦИЯ: Регистрацията е затворена.

Назад