x

Форум „Права“

02.03.2023

„Форум Права“ е събитие, създадено от ЛГБТИ организация „Действие“, което има за цел да събере най-ангажираните правозащитници, за да споделят личните си истории и мечтите си за човечеството.

Форумът се организира в партньорство с Френското посолство и Френския институт в България и ще се проведе на 11 март 2023 г. от 9.00 до 16.30 ч. в зала „Славейков“ на Френския институт. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Осведомеността за правата на човека е нещо повече от познаване на набор от правни норми и принципи. Тя е отношението, поведението и стремежът към тяхната промяна. Ето защо на обществото трябва не само да се предостави общо разбиране за това какво представляват правата на човека; на всеки трябва също да се покаже доколко човешките права са от значение за него. Това е и мисията на „Форум права“. Във всяка разказана история зрителите ще могат да намерят нещо за и от себе си.

За втора поредна година ще можете да чуете едни от най-изявените активисти в България. Сред говорителите ще има представители на „Фондация за достъп до права“, които работят в сферата на бежанското право, Фондация „Подари време” – подкрепа за деца и младежи, лишени от родителски грижи, сдружение „Русаля“ –Училище по изкуства и занаяти за деца в неравностойно положение, „Център за хуманни политики, Розовата къща“ – единственият нископрагов център за хора със зависимости, адв. Мария Шаркова, посветила се на медицинското право и защитата на пациенти, и още много!

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

Назад