x

Европейска конференция „Кинообразование в училище“

На 28 юни 2022г. от 10:00 в зала „Славейков“ на Френския институт в България ще се състои първата по рода си европейска конференция, посветена на кинообразователните инициативи в училище, в България и в цяла Европа.

Конференцията се организира от Сдружение “Арте Урбана Колектив”, в партньорство с Френски институт в България (Institut français de Bulgarie), Национална португалска филмотека (Cinemateca Portuguesa) и с участието на още 14 европейски организации в областта на културата, изкуството и образованието.

Целта на срещата е не само провеждане на рефлексия върху съществуващите кинообразователни програми и тяхното приложение, а в присъствието на учители и ученици, които също ще бъдат поканени да споделят своята гледна точка, да начертаем бъдещи перспективи за развитието на артистичното образование в Европа.

Събитието е част от осмото издание на фестивала “Срещи на младото европейско кино”, част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г., което за поредна година ще предложи на младата публика безплатни прожекции, дискусии, майсторски класове на режисьори и практически киноателиета.

ПЪЛНА ПРОГРАМА

Френско председателство на Съвета на Европейския съюз

Назад