x

1-3 години

26.11.2021

За децата от 1 до 3 г., Френският институт предлага детска ясла ‘‘МЕЧЕТА‘‘ от понеделник до петък от 9ч. до 13ч. от септември до юни.

Принципът е следния: оставяте детето си за 1, 2, 3 или 4 часа в деня (дни), който (които) предпочитате и го вземете след това. Две аниматорки французойки се грижат за тях през това време и им предлагат предварително подготвени занимания, които имат за цел:

– Изучаване на френски език – всяка дейност осигурява специфична лексика, която детето постепенно усвоява и обогатява. Детските ни педагози, които са французи или франкофони общуват само на френски език с децата.

– Социализация – децата се учат да общуват с други деца и свикват да прекарват време извън семейната среда.

-Самостоятелност: децата взимат и прибират играчките сами, учат се да се обличат, учат се да спазват правилата на игрите и общуването;

-Развитие на сетивата, творчеството и въображенито: децата имат на разположение голямо разнообразие от материали и инструменти за рисуване и ръчно творчество, за слушане, наблюдение, докосване, мирис, участие в създаването на истории, маскират се и влизат в роли.

– – Развиване на общата и финната моторика, като се работи върху движенията и жестовете на децата.

За да можем да постигнем горепосочените цели предлагаме следните дейности:

– езикови занимания: песни, приказки, кратки истории, четене на книжки ;

– ръчни дейности:пластилин, рисуване, оцветяване, готвене ;

– гимнастика и танци: занимания, развиващи двигателната система на децата;

– игри и играчки : пъзел, кубчета, кукли, малки колички и т.н.

Особености на яслата ‘‘ МЕЧЕТА‘‘

Гъвкав избор на часовете, съобразени с ритъма на децата и на родителите! Родителите избират дните и часовете, в които искат да оставят детето си: един, два, три или четири часа между 9:00 и 13:00, от понеделник до петък.

Плавна адаптация. Важно за детето е да се адаптира постепенно към средата. В началото родителите могат да остават с детето си, докато то свикнат с яслата. Някои деца се приспособяват много бързо, а за други отнема малко повече време. Нашите учители вземат предвид поведението и личната история на всяко дете, така че раздялата да протича спокойно и успешно.

Детето е в центъра на обучението. Нашите педагози се стремят да уважават нуждите, способностите, а също и добрата воля на детето. То никога не е „принуждавано“ да изпълнява задача. То напредва със собствено темпо, в успокояваща и насърчаваща атмосфера..

Светла и цветна стая, която е специално оборудвана за малките деца. На разположение са им много играчки и образователни игри.

 Снимки на яслата

КАК ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕТЕТО СИ ?

Яслата приема до 12 деца. За тази цел е необходимо да резервирате предварително (най-късно от предишния ден) дните и часовете на телефон 02 937 79 61 / 02 981 19 20 или по имейл: ifb-cours@institutfrancais.bg

Важно: : поради настоящата санитарна ситуация не се допуска прием в яслата без предварителна резервация.

Заплащането се извършва предварително или в самия ден и може да се извърши в брой, с банкова карта или по банков път. Предлагат се отстъпки за закупуване на „пакет“ от 10, 20, 30, 40 или 50 часа. Един пакет може да бъде използван за няколко деца от същото семейство (брат или сестра).

ВАЖНО !

Когато оставят детето си в почасовата ясла родителите подписват разписка/декларация, позволяваща на Френския институт в България – в случай на проблем – да се свърже с избран от института лекар.

Децата трябва задължително да бъдат придружени и взимани от възрастен до вратата на яслата. Човекът, който оставя детето, оставя при записването имената на възрастните, които са оторизирани да вземат детето в края на заниманията.

Децата се оставят в яслата с:

–          няколко пелени (ако детето е на пелени)

–          биберон или бутилка с вода

–          дрехи за преобличане

–          любима играчка

От съображения за сигурност в яслата не се приема храна.

*ЦЕНИ

Един час (60 минути): 18 лева

Пакет от 10 часа : 150 лева (15 лева/час)

Пакет от 20 часа : 250 лева (12,50 лева /час)

Пакет от 30 часа : 350 лева (11,67 лева /час)

Пакет от 50 часа : 500 лева (10 лева /час)

*Плащането се извършва на пл. “Славейков”№3 (Езиков център, Френски институт в България)

*Възстановяване на сумата за предплатени, но неизползвани часове, не се извършва.

За допълнителна информация не се колебайте да се свържете с нас:

Ifb-cours@institutfrancais.bg; (02) 981 19 20, (02) 981 19 36

Назад