x

„Да видиш, да докоснеш, да обичаш силно“ – 28 май 2024г., 19:30 ч. в Топлоцентрала

Хореография за двама танцьори

„Да видиш, да докоснеш, да обичаш силно“ е форма на хореографско есе за сблъсъка със социалните не-стандарти.

С този дует за двама танцьори Рено Дале изпитва една нова възможност да срещнеш другия, нова възможност за това да бъдеш и да бъдеш свързан.

Хореографското изследване на Дале е базирано на опита му от психиатрична клиника. В продължение на няколко месеца като пациент, той открива и наблюдава нови начини да взаимодействаш с другия, да се учите един от друг и да съжителствате. Този особен опит може да се окаже началото на нови начини за живеене заедно.

Тъкмо с есеистичната форма Рено Дале търси нови начини на това да бъдеш в света заедно с другите, срещайки ги отново и отново. Това го води до разширяване на формата пред лицето на разнообразието от срещи и множеството възможности за свързване и взаимодействие, което е чувствително към другия.

В това представление различните модалности на срещата остават отворени за дефиниране що се отнася до възприятието на другия и до връзките, които се създават в борбата, недоверието, солидарността, любовта, мимикрията и нагаждането. В сърцето на тази среща, заобикалящата ни среда е трасформирана и отваря репрезентационното пространство, което споделяме.

Продукцията е създадена с подкрепата на: Fonds Régnier pour la Création / Mille Plateaux National Choreographic Center of La Rochelle / Ménagerie de Verre within the framework of StudioLab.

Представлението се организира с финансовата подкрепа на Френския институт в България.

Продажбата на билети е възможна на сайта на Топлоцентрала тук

Биография на Рено Дале :

Рено Дале е роден във Франция през 1991 г. и се занимава с танц от много ранна възраст в Консерваторията Ла Рошел.

През 2016 завършва Хореография на съвременния танц в парижката консерватория като паралелно с това получава и степен по философия от Университета Париж-Нантер. Повлиян е от работата на Noé Soulier, Jonathan Capdevielle и François Chaignaud.

През 2018 г. завършва магистърска степен по Културна история на танца под ръководството на Елизабет Клер в във Висшата школа за социални науки (EHESS).

През октомври 2021 г., Вила Ноай (Villa Noailles) прави поръчка за шест представления на Рено Дале за 36-ия Международен фестивал на модата, фотографията и аксесоарите.

През април 2024 г. Рено Дале създава своята първа хореография „Да видиш, да докоснеш, да обичаш силно“ (Voir, toucher, s’aimer fort), която показва премиерно в Център за сценични изкуства в Поатие, Франция.

Хореография и концепция

Renaud Dallet

Танц

Odile Azagury и Renaud Dallet

Музика

Ange Halliwell

Сценография

Darius Dolatyari Dolatdoust

Костюми

Pierre Demones

Съветник

Myriam Gourfink

Светлинен дизайн

Gabrielle Maire

Саунд мениджмънт

Hélène Martron Philippe

Продукция

carnet zéro

Копродуценти

TAP – Théâtre Auditorium de Poitiers / La Manufacture – Centre de Développement Chorégraphique National Bordeaux / Espace Pluriels – Scène conventionnée danse de Pau / OARA Office Artistique Régional Nouvelle-Aquitaine

Назад