x

CampusArt – Сесия 2024

Онлайн процедурата за кандидатстване в областите изкуство, мода, дизайн, музика, кино, архитектура, опазване на културното наследство…  в сайта на мрежата CampusArt е активна до 30 април 2024 г.

CampusArt е мрежа от френски висши учебни заведения, които предлагат обучение в областта на изкуствата и архитектурата. Тя се координира от Агенция Campus France и се ползва с подкрепата на Министерството на Националното образование, Министерството на висшето образование и науката, Министерството на Европа и външните работи и на Министерството на културата.

Интернет сайтът www.campusart.org дава достъп (при определени условия) до 700 специалности като пластични изкуства, архитектура, кино, културно наследство, дизайн, визуална комуникация, мода, музика, вътрешна архитектура, анимация 3D, за прием в нива: подготвителни класове, бакалавър, магистратура, пост-магистратура и докторантура, предложени от учебните заведения, които членуват в мрежата.

Изборът на специалност е свързан с онлайн процедура за кандидатстване, която е бърза, интерактивна,  и позволява на чуждестранните кандидате да подадат едно единствено досие до което достъп имат повече от 160 френски висши училища и университети.

Отговор на кандидатурата се получава в периода февруари/април 2024 г., което позволява на кандидата да подготви отрано престоя си във Франция.

Кандидатстването е напълно безплатно до момента, в който кандидатът приеме направеното му предложение.

Онлайн процедурата за кандидатстване е достъпна от всички точки на света. CampusArt не отменя процедурата  Etudes en France, в сила в голяма част от страните с визов режим. 

График

  • до 15 април 2024: Начало на кампанията за кандидатстване, попълване на елетронно досие;
  • 15 април 2024: Краен срок за кандидатстване онлайн в платформата CampusArt и прилагане на необходимите документи;
  • 15 април 2024: Начало на интервютата с кандидатите по телефон или скайп;
  • 15 април 2024: Начало на предложенията за предварителен прием;
  • 30 април 2024: Край на предложенията за предварителен прием, направени на кандидатите от учебните заведения през платформата CampusArt;
  • от 30 април до 31 май 2024: Отговор на кандидатите по предложенията за прием през платформата CampusArt;
  • 31 май 2024: Краен срок за потвърждаване от страна на кандидатите за записването им в съответната специалност през платформата CampusArt. Затваряне на процедурата за кандидатстване;
  • от края на май 2024: Учебните заведения изпращат атестациите за предварително записване на приетите кандидати на CampusArt, който им ги препраща след това.

Линкът Dépliant CampusArt ви предоставя информация за програмата CampusArt на френски, английски и испански.

Назад