x

Адриен Брандеи на Фестивала A to JazZ

За първи път в историята си, Фестивалът A to jazZ, част от Европейската джаз мрежа, представя френски музикант. Става въпрос за талантливия пианист, композитор и аранжор Адриен Брандеи, който ще излезе на сцената в квартет с Хавиер Падила (бас), Анди Бералд Катело (барабани) и Орландо Полево (перкусии) по случай откриването на 1 юли от 20:00 ч.

Mлад, изявен джаз композитор и пианист, той е забелязан през 2018, с първия си албум „Еуфория“, записан в квинтет, който му дава възможност да участва в редица фестивали и да отнесе многобройни награди.

Привързан към латино музиката, заминава за Хавана, за да учи при Ернан Лопес Нуса и да усъвършенства знанията си. Силно е повлиян от различни артисти – от Рубен Гонзалес до Брад Мелдау, Мишел Камило, Чик Кореа, Ред Гарланд, Бил Евънс и дори Джон Лорд, а това прави музиката му много колоритна.

На 1-ви юли, ще представи последния си албум „Meetings“ – щедър джаз, с латино акценти, подсилен от закачлив ритъм, с мелодични и чувствени пасажи, ръководен от бързите и фини пръсти на Адриен Брандеи.

Елате да отбележим заедно началото на лятото между 1 и 3 юли в Южен парк 2! Вход свободен

ПЪЛНА ПРОГРАМА

Назад