x

3,25 милиона билета бяха закупени по време на продажбата на билети в пакет. Вече е ясно, че в исторически план това е най-мащабната продажба на билети във Франция

21.04.2023

За по-малко от три седмици бяха продадени 3,25 милиона билета, което показа  силния интерес на френските и международни любители на спорта към първата фаза на продажба на билети за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. На 15 март, по повод 500 дни преди началото на Игрите, „Париж 2024“ стартира на официалната платформа tickets.paris2024.org нова фаза на регистрация за тегленето на жребия, свързан с продажбата на единични билети за най-забележителните сесии от програмата на Олимпийските игри.

Бяха продадени 3,25 милиона билета

Фазата на закупуване на билети в пакет вече се явява най-мащабната продажба на билети за спортно събитие, която някога е осъществявана във Франция, като за първи път на Игрите се предлагат световна продажба и система за теглене на жребий, която дава възможност да се определят конкретни периоди на закупуване. Този нов подход позволи да се подобри потребителското изживяване на платформата, на която около 600 състезателни сесии и хиляди комбинации бяха пуснати в продажба в реално време.

Любителите на спорта във Франция масово се отзоваха, като те съставляват две трети от купувачите. Същото направиха и почитателите на спорта от чужбина, от общо 158 страни. Купувачите са сравнително млади и по-скоро от женски пол: през първата фаза 45% от купувачите са жени, а 44% са на възраст до 35 години.

Продажбата на пакети има за цел да популяризира разнобразието от спортове, включени в програмата на Игрите

През първата фаза на продажба, „Париж 2024“ предложи закупуване на билети в пакет, за да наблегне на това, в което се състои силата на Игрите: разнообразието от спортове и представянето на нови дисциплини.

През тази първа фаза бяха разпродадени билетите за всички спортове. Местата за катерене и велосипеден мотокрос свободен стил се изчерпаха още в първия ден, а билетите за фехтовка, джудо, брейк денс или колоездене на писта свършиха за няколко дни. Сред най-търсените спортове са футбол, лека атлетика, ръгби 7, баскетбол и волейбол.

Диапазонът, в който се движат цените на закупените билети е представителен за балансираната ценова скала, предложена от организаторите, в която сериозно място заемат достъпните билети – 4 милиона билета на стойност до 50 евро – но също така са включени и специални предложения на по-високи цени, като по този начин се уравновесява моделът за продажба на билети, съставляваща една трета от приходите на организационния комитет. През въпросната първа фаза се продадоха повече от 400 000 билета на стойност 24 евро, близо 70% от продадените билети бяха на цена под 100 евро, а билетите на стойност 200 евро и нагоре представляват 4,5% от продажбите.

На 15 март, 500 дни преди началото на Игрите, започна втората фаза на регистрация

Общо около 10 милиона билета за Олимпийските игри са пуснати в продажба.

Следващата фаза на продажба, свързана със закупуването на единични билети за Олимпийските игри, ще започне с регистрация за тегленето на жребий. Всички, които не са успели да се сдобият с желаните билети или тези, които все още не са опитали късмета си, могат да се регистрират в периода от 15 март до 20 април 2023 г. на сайта tickets.paris2024.org.

Самата продажба ще започне на 11 май, по време на която ще се предлагат единични билети за всички олимпийски спортове, за невероятните церемонии по откриване и закриване, както и билети за най-желаните заключителни фази, които позволяват да се присъства на церемониите по награждаване на най-великите шампионки и шампиони.

В края на 2023 г., както и през 2024 г., е предвидено постепенно да се предлагат в реално време все още непродадените билети, на принципа „първият заявил желание е и първият обслужен“.

Продажбата на билети за Параолимпийските игри започва тази есен

„Какъв засилен интерес! При продадени 3,25 милиона билета за по-малко от три седмици, можем да кажем, че френските и международни любители на спорта не ни изневериха. За всички, които не са успели да се сдобият с билет: все още има възможности благодарение на регистрацията за тегленето на жребий за закупуването на единични билети. Тази нова фаза на продажба ще ви позволи да присъствате на митични състезания, на великолепни места, да подкрепяте изключителни атлети, както и да изживеете наистина невероятни мигове по време на церемониите по откриване и закриване на Игрите.“ Тони Естанге, Председател на „Париж 2024“.

Текст и снимки:#Paris2024

Назад