x

27-мо издание на Международния София филм Фест

27-ото издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест (СФФ) ще се проведе от 16 до 31 март 2023 под мотото #RECONNECT.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, с подкрепата на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, в партньорство с културни институти, между които Френския институт в България, спонсори, организации и приятели.

Откриването ще се състои на 16 март от 19:00 ч. с документалния филм Повелителят на горите в присъствието на режисьора Фолкер Шльондорф. На следващия ден режисьорът ще засади първото дърво в „гората на София Филм Фест“, заедно с кмета на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова. С приходите за всеки закупен билет за откриването на фестивала, ще бъдат посадени 5 дървета.

Тази година, Френският институт в България подкрепя 2 френски продукции в програмата: В нощта на 12-ти на Доминик Мол, отличен с 6 награди Сезар през 2023, включително за най-добър филми и най-добър режисьор и Граница на солидарността, документален филм на Лех Ковалски със специална прожекция на 26 март в зала „Славейков“, в присъствието на режисьора.

Зала „Славейков“ е домакин на международния документален конкурс.

Програма с прожекции в зала „Славейков“

Стандартен билет за възрастни (билети на касата на МСФФ): 12 лева
Тарифа на билет за пенсионери и учащи, притежатели на абонаментна карта на ФИБ (билети на касата на МСФФ): 10 лева
Работно време на касата: Всеки ден от Фестивала, два часа преди началото на първата прожекция

Можете за закупите билета си и онлайн тук

Назад