x

Децентрализирано издание на Водна кула арт резиденция WTAR #6 ½

07.09.2022

Френският институт в България има удоволствието да ви представи на закриващото събитие на децентрализираното издание на Водна кула арт резиденция на 10-ти септември, от 18:00 ч. в клуб „ТАМ“ (Велико Търново), следвано от концерт The Science в лапидариума на Регоиналния исторически музей – Велико Търново от 20:00 и DJ set на YvesO и Nina F в клуб Мелон от 22:30 ч.

Закриващото събитие ще представи резултатите от арт резиденцията Водна кула – менторска програма, която предлага обмен на опит и практики в местна среда, за да даде поле за творчески интерпретации. Потапянето на артистите в изоставени сгради и публични пространства, ще ги вдъхнови за нови изяви и социално ангажирани проекти. По време на закриващото събитие ще бъдат представени изложба и пърформанс.

Френският институт в България съдейства за поканата на два френски артиста, ментори в тазгодишното издание – мултимедийния артист Антонин Буше (Антона́ Странцузин) и визуалния артист Ана Бачева.

Участници: Гергана Иванова, Чай Чинг – Китай, Нона Куманова, Емануела Еленска, Галина Димитрова, Симон Пфейффер – Австрия, Цвета Пачникова, Мариана Танчева & Христо Панчев, Елица Ганева, Ана Бочева

Заповядайте!

Полезни адреси:

Клуб „ТAM“
ул. Велчо Джамджията №16
5000 ж.к. Варуша-юг, Велико Търново

Археологически музей
ул. „Силвестър Пенов“
5000, ж.к. Варуша-юг, Велико Търново

Клуб Мелон
ул. Независимост №21
Велико Търново

Назад