x

Конкурси

Онлайн конкурс IFprof

През учебната година екипът на IFprofs България организира конкурси като онлайн конкурса „Дигитални ресурси и педагогическа разработка за онлайн обучение“, организиран в рамките на Международния ден на учителите по френски език 2021 от Френския институт в България в сътрудничество с IFprofs Paris, Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България (APFB) и Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа (CREFECO).

Присъединете се към платформата IFprofs Bulgaria: ТУК

Упътване за създаване на профил в платформата IFprofs: ТУК

Конкурс за превод на литературни творби „Иван Иванов“ (френски език-български език; испански език-български език)

Всяка година Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“- град Варна организира в партньорство с издателство Колибри, Френския институт в България, Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България и Университетската агенция на Франкофонията конкурс за превод на литературни творби. Учениците, участващи в конкурса, превеждат откъси от текстове в проза и/или  поетична творба. Преводите се оценяват от национално жури и най-добрите от тях се награждават и публикуват.

Конкурс „Прованс Млад български поет“ – март

Конкурсът „Прованс Млад български поет“ се провежда от Асоциация Прованс България в партньорство с Френския институт на България и е предназначен за български ученици, изучаващи френски език. Участниците пишат стихотворение по зададена тема. Жури оценява произведенията им, а авторите на най-добрите стихотворения получават награди.