x

Откриване на новата кампания за кандидатстване n+i за 2025 година

Откриване на новата кампания за кандидатстване n+i за 2025 година.

https://www.nplusi.com/public/en/news/opening-of-n-i-application-on-august-1st-2024

Благодарение на единна кандидатура, студентите ще могат да представят своите документи на всички членуващи училища, което ще им позволи да получат едно или няколко предложения за обучение, съобразени с техния академичен път и проект.

Резултатите от селекциите на училищата ще бъдат обявени през декември 2024 (Сесия 1), заедно с предварителните селекции за стипендиите Eiffel. След това през цялата 2025 година до 5 юни ще се проведат четирите сесии за набиране на кандидати, които са подробно описани на сайта: https://www.nplusi.com/public/en/schedule

Студентите, които желаят да продължат обучението си във Франция в областта на науките и инженерството, могат да кандидатстват още сега на платформата: www.nplusi.com

Всичко, което трябва да знаете за кандидатстването: https://www.nplusi.com/public/en/application-process

За напомняне – кандидатите, които ще завършат средното си образование, също са допустими за кандидатстване в специфични бакалавърски (3 години) или магистърски (5 години) програми по науки и инженерство.

Обучителната оферта на n+i е много широка: 160 програми, от които една част (26%) се преподава на английски, и над 350 академични пътеки (с различни опции).

Вижте каталога с програми на n+i: https://www.nplusi.com/public/en/search-program/search=/lang=all/level=all

Няколко думи за мрежата n+i

Консорциумът обединява 38 висши учебни заведения, инженерни училища, които са избрали да обединят част от своите ресурси, посветени на международното си развитие и предлагат акредитирани от CTI програми по науки и инженерство на всички нива:

  • Бакалавър
  • Магистър (диплома за инженер);
  • Пост-Магистър
  • Както и недипломиращи програми: кратки програми (летни курсове, срещи n+i).

Мрежата n+i съществува повече от 25 години, като е приела и обучила над 3600 международни студенти във Франция.

В тясна връзка с програмите, управлявани от институциите, мрежата „n+i“ предлага набор от услуги, предназначени за международни студенти, за да им осигури най-добрите условия за интеграция в инженерните програми във Франция и по този начин да увеличи шансовете им за успех в обучението.

Услугите на мрежата n+i са организирани както следва:

  • Welcome Package: посрещане, застраховка туризъм при пристигането във Франция, телефонна помощ (24/24, 7/7), трансфер до приемащото учебно заведение.
  • Package PIL: интензивни курсове по френски през лятото (акредитиран FLE център, специфични изисквания на мрежата n+i).
  • Package PIM: първи семестър на адаптация за международни студенти, включен в обучението (без удължаване на времето).
  • Package Foundation Year: за някои специфични програми (нефранкофонски студенти): подготвителна година във Франция преди обучението за инженерна диплома, преподавана на френски език.

Вижте всички пакети на сайта www.nplusi.com

Изтеглете презентационния лист на мрежата n+i: https://www.nplusi.com/public/en/media#56

Назад