x

„Предприемачеството, начин да променим света“

Интензивен тридневен безплатен курс на обучение на френски език, изпълнен с предизвикателства, за да даде възможност на младите хора, които се стремят да станат социални предприемачи, да стартират свой стартъп със социално и екологично въздействие, като възпроизведат моделите на социални предприятия, които вече съществуват по целия свят!

Вие сте между 18 и 35 години?

Искате да промените света?

Регистрирайте се още сега! РЕГИСТРАЦИЯ до 30 септември. Обучението е безплатно с капацитет до 30 участници.

„Предприемачеството, начин да променим света“ е тридневен безплатен курс за обучение по социално предприемачество, насочен към разработване на практически образователни, социални, солидарни и екологични проекти.

XIX-ата Среща на върха на Франкофонията на тема „Създаване, иновации и предприемачество на френски език“, ще се проведе през октомври 2024 г. в Межднародния център на френския език във Виле-Котре. Събитието включва: Среща на върха на 4 и 5 октомври за 88-те страни-членки на Международната организация на франкофонията (МОФ) и десетдневен фестивал, под мотото „Пресъздаване на света, Фестивал на Франкофонията“, който ще се проведе във Франция и други франкофонски държави през целия месец октомври и ще включи многобройни активности.

В рамките на това събитие Френското посолство и Френският институт в България организират тридневно обучение за социално и солидарно предприемачество на френски език в партньорство с СИФАМ (Специализиран институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт), организирано с подкрепата на Френския институт в Париж, Регионален център на Франкофонията за Централна и Източна Европа (CREFECO), в партньорство с Френско-българската търговско-индустриална камара и French Tech Sofia.

Къде: Франкофонският бизнес институт (СИФАМ) в София, България.

Адрес: ул. „Леополд Седар Сенгор“ 1, София 1618, България.

Кога: от 7 до 9 октомври 2024 г., през целия ден.

За кого? За всички френскоговорящи кандидати от всякаква националност на възраст между 18 и 35 години.

Награди? Да, този курс е предизвикателство. Кандидатите ще сформират екипи и ще представят своя проект за социално предприемачество пред комисия от предприемачи. Най-добрите кандидати ще получат пълен достъп до инкубатора на СИФАМ за една година!

Какво е събитието? Това е първото френскоезично издание на проекта „Replication Challenge“, представен тук: https://www.snowball-effect.org/replication-challenges

Защо? Да изградя един по-добър свят!

*

За кого е предназначена тази програма?

Ако имате малък или никакъв опит, но искате да създадете местен бизнес със силно социално или екологично въздействие, програмата „Предприемачеството, начин да променим света“ е за вас.

Ще можете да се възползвате от пълна тридневна програма за откриване и обучение, с включена храна. Работните групи ще бъдат в малък формат, с индивидуално обучение (максимум 30 участника). Нашите опитни фасилитатори ще ви дадат основните насоки за стартиране на бизнес чрез възпроизвеждане на решения, които вече съществуват на други места!

Ще откриете много практически решения, които вече съществуват в други страни и които могат да бъдат приложени в България. Програмата от дейности обещава да бъде интензивна и вълнуваща: управление на проекти, проучване на пазара, маркетингово представяне, откриване на нови проекти и нови хоризонти!

Нашето жури ще избере най-добрия екип, който ще може да се възползва от инкубатора за стартъпи на СИФАМ.

*

Знания

Защо да се включите?

Вече съществуват ефективни решения!

Да разпространим информацията!

Намерете вдъхновение и Вашата идея

Престанете да си блъскате главата, за да намерите „най-добрата идея“. Почерпете вдъхновение от успешните модели и адаптирайте своя собствена!

Учете се от най-добрите предприемачи

Разширете мрежата си и се запознайте с нови приятели, колеги и съоснователи!

Разгледайте въздействащите и възпроизводими решения тук, за да се подготвите за предизвикателството на репликирането!

Тук : https://www.snowball-effect.org/solutions

Вдъхновение

Акценти за 3 дни

„Почти всеки проблем е бил решен от някого, някъде. Предизвикателството на 21-ви век е да открием това, което работи, и да го приложим в по-голям мащаб.

Бил Клинтън

Ден 1: Изложение на решения

Участниците откриват редица социални предприятия, които работят успешно в различни области (околна среда, бедност, здравеопазване, образование, разнообразие и др.).

Тези решения са разрешили проблеми, подобни на тези, с които се сблъскват участниците на местно ниво. Това е чудесен начин да се вдъхновите и да избегнете изобретяването на колелото!

Ден 2: Проучване на пазара и възможности за възпроизвеждане на проекти в друга държава

Участниците провеждат проучване, за да преценят дали съществуващото социално предприятие може да бъде възпроизведено в техния град.

С подкрепата на менторите може да се направи много за кратко време – от интервюиране на потенциални потребители до картографиране на местната екосистема и разбиране на първопричините!

Ден 3: Екипи, групови семинари и подкрепа

От дейностите по разчупване на леда и бинго игрите до упражненията за колективна интроспекция и по-задълбочените дискусии – ние правим така, че участниците лесно и забавно да създадат своите екипи.

Организират се и няколко обучителни семинара, които да им помогнат да развият критични предприемачески и комуникационни умения!

*

Защо да участвате?

Ако искате да окажете положително въздействие върху обществото и околната среда, ако имате предприемачески дух, но не можете да намерите подходящата идея, за да я реализирате, курсът „Предприемачеството, начин да променим света“ е за вас.

Тази програма е предназначена за хора на възраст между 18 и 35 години. Тя е безплатна и отворена за всички.

Това 3-дневно предизвикателство е за вас, ако :

  • искате да направите положителна промяна във вашия град или държава, защото смятате, че това е ваш дълг;
  • търсите съмишленици, партньори и наставници, които да ви помогнат да постигнете промяна;
  • успоредно с професионалната си дейност можете да посветите време на свой собствен проект, който ще ви изведе на следващото ниво;
  • сте студент и искате да развиете своя предприемачески дух и потенциал като социален предприемач;
  • искате да се учите от предприемачи, които вече са разработили успешни проекти с положително въздействие на местно ниво.

Назад