x

Фестивал на франкофонията – уникално събитие от 2 до 6 октомври 2024 г. в Париж

10.09.2024

Като част от Срещата на върха на Франкофонията, на която Франция ще бъде домакин на 4 и 5 октомври 2024 г., Фестивалът на франкофонията „Refaire le monde“ е покана да се открие жизнеността на франкофонското творчество във всичките му художествени, културни, обществени, предприемачески и научни аспекти. Илюстрирайки темата на Срещата на върха „Създавай, внедрявай и предприемай на френски език“, това събитие разкрива една франкофония, която е отворена към света, жизнена, привлекателна и изобретателна. 

Фестивалът ще бъде уникална възможност за срещи, обмен на идеи и опознаване на света и френскоговорящите култури, които днес обединяват повече от 320 милиона души в 88 страни по света.

От 2 до 6 октомври 2024 г. в Париж, в Gaîté Lyrique и на други свързани места, този мултидисциплинарен фестивал ще бъде достъпен за възможно най-много хора, с особен акцент върху младите хора. Той ще отпразнува френскоговорящия свят, който е жив и отворен към света. Вдъхновяващи френскоезични личности, артисти, мислители и изследователи от цял свят ще дойдат, за да разкажат за своята кариера и да споделят своето виждане за света.

В рамките на фестивала в София се организира обучението „Предприемачеството, начин да променим света“ – безплатен курс за млади хора на възраст между 18 и 35 години. Посолството на Франция в България, Френският институт в България, ESFAM, CREFECO (OIF) и Snowball Effect организират интензивен тридневен курс на обучение, изпълнен с предизвикателства, за да дадат възможност на младите хора, които се стремят да станат социални предприемачи, да стартират свой стартъп със социално и екологично въздействие, като възпроизведат моделите на социални предприятия, които вече съществуват по целия свят!

Участниците ще могат да се възползват от цялостна тридневна програма за откриване и обучение, включително храна. Семинарите ще бъдат в човешки мащаб, в малки групи, с индивидуално обучение. Те ще представят проектите си пред жури, а най-добрите ще получат подкрепа от инкубатора EFAM за 1 година.

Запознайте се с пълната програма на Франкофонския фестивал: Refaire le monde, le Festival de la francophonie – Francophonie Festival (festivalfrancophonie2024.org)

Назад