x

Спектакъл: Не ме чакай….

Компания: La Neige sur les cils

Движещи се кукли и рисунки

На 14 септември 2024 г. по време на 13-ия Международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ – в Столичния куклен театър – в салон „Янко Сакъзов“ 19

Две представления: в 11:00 ч. и в 17:00 ч., българо-френска версия

Продължителност: 40 минути

Превод на български: Мила Балева

Подходящ за всички възрасти от 4 години нагоре

Пеѝ дьо ла Лоа̀р (Земите на Лоара)

Създаване 2022 г.

Мечтано пътешествие до сърцето на дома

Спектакълът НЕ МЕ ЧАКАЙ… е насочен към младата публика и нейните семейства. През септември 2023 г. той получи наградата за фаворит на публиката в ОФФ на Световния фестивал на куклените театри в Шарлевил-Мезиер и наградата на журито.

Не ме чакай… е двуезичен спектакъл.

Куклата и видеото се събират, за да опишат с поезия, хумор и нежност нашите домове, нашите страхове, нашите недостатъци, нашите привързаности и нашите полети.

Тук къщите имат крака, крила или дори платна, които да вдигнат, за да тръгнат на пътешествие… В този свят, където къщите могат да ходят или летят, един ден една от тях отплава без своя обитател. След това започва едно изначално издирване в търсене на изгубената къща. Връзката между дома и човека, който го обитава, се превръща в централна тема на пиесата: трябва ли да я изоставим, когато ни забавя, да я отхвърлим, когато ни преследва, да избягаме от нея, когато е станала твърде малка, за да ни побере?

Текст, дизайн, конструкция и игра Вера Розанова. Сценография, дизайн и костюми Лусил Регер. Анимации, видео осветление и изображения Сами Барас. Музика и сценичен мениджмънт (на смени) Томас Демай. Обработка, конструиране и сценично управление (на смени) Лукас Прийо. Сценография Ан-Катрин Регер.

Турнето на спектакъла Не ме чакай… в Югоизточна Европа ще се проведе от 14 септември до 15 октомври 2024 г. в рамките на Театроскоп и с подкрепата на Френски институт Париж чрез град Нант. Графикът на представленията е следният:

  • на 14 септември 2024 г. на фестивала „Панаир на куклите“ в София, България
  • на 17 септември 2024 г. на фестивала PIF в Загреб, Хърватия
  • на 26 септември 2024 г. на Лутфест в Суботица, Сърбия
  • на 15 октомври 2024 г. на Международния детски фестивал в Анкара, Турция
Назад