x

Форум „Срещи, посветени на френския език 2024“: Преподаване на многообразието на франкофонията“

Френският институт в България и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България организират заедно с покдрепата на Регионален център на Франкофонията за Централна и Източна Европа (CREFECO) и ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора  форума, посветен на френски език „Преподаване на многообразието на франкофонията“.

Той ще се проведе на 25 и 26 октомври 2024 г. (петък и събота) в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора и ще обедини всички заинтересовани страни в преподаването по и на френски език.

Тъй като темата е междусекторна, този форум е насочен към всички преподаватели франкофони, по френски език и по дисциплини на френски език, от всички нива на образованието, от начален курс до университета, в Алианс франсез и във Френския институт в България.

В контекста на XIX-та Среща на върха на франкофонията, която ще се проведе във Виле-Котре на 4 и 5 октомври 2024 г., това ново издание ще разгледа „франкофонията“ от няколко различни гледни точки.

Как да се преподава многообразието на франкофонията? На кои педагогически ресурси трябва да се даде превес в преподаването по и на френски език? Как да се проучат и интергират учебните ресурси на TV5Monde, RFI, OIF и др., като се наблегне на разнообразието от начини на изразяване и творчески и художествени аспекти като съвременна музика и късометражни филми? Какви стратегии за преподаване на многообразието на франкофонията от африканските страни? Това са въпросите, които ще бъдат разгледани от лектори от France Éducation international и CREFECO.

Откриващата конференция ще подчертае привлекателността на френския език като полезен международен език, като същевременно ще разруши предразсъдъците: сложен език срещу достъпен език, класическо и теоретично обучение срещу иновативно и забавно обучение.

ПРОГРАМА (pdf, 869 kb)

ФОРМУЛЯР ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

Назад