x

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ – Архиви / Визуални изкуства

Уважаеми художници, куратори и собственици на галерии

Архивите подхранват колективната ни памет, но не го правят сами.

Като част от „Дигитален ноември“ 2024 и 145-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Франция и България, Френският институт в България ще създаде своя виртуална галерия с подкрепата на Ianua.art’. Тази платформа ще даде възможност на настоящите и бъдещите поколения да получат достъп до център с ресурси, визуализиращ проекти за сътрудничество в областта на визуалните изкуства между Франция и България.  Идеята е също така да се даде възможност за издаване на каталог.

Ако сте художник, куратор, художествен критик или собственик на галерия и разполагате с фотографски архиви и текстове, свързани със съвместни изложби, които бихте искали да предоставите на Френския институт в България, ние ще се радваме да ги съберем, за да можем заедно да изградим изложба и илюстрована библиография и да пресъздадем паметта за нашите партньорства.

Тези изложби или потенциални публикации няма да бъдат с цел печалба и няма да бъдат продавани; ето защо молим за безвъзмездно участие от страна на техните автори и за разрешение да публикуваме и разпространяваме предоставените ни изображения.

Контакт: edouard.mornaud@institutfrancais.bg

Назад