Френски институт в България: Диктовка на Франкофонията

Издание 2021: 23 март, 15:00 ч., онлайн, на платформата Zoom

Диктовката е създадена от Френския институт в България на основата на 10-те думи на Франкофонията, избирани всяка година в рамките на честванията на Месеца на Франкофонията.

През 2021 година темата е „ВЪЗДУХ“ и 10-те думи са: Aile - Allure - Buller - Chambre à air - Décoller - Éolien - Foehn - Fragrance - Insuffler - Vaporeux

Поканата за участие е отправена към всички: ученици, студенти и франкофили.

Ще бъде направена една диктовка за всички, чиято трудност постепенно се покачва в зависимост от нивото на владеене на езика от  А2 до C1. Не се колебайте да опитате! Ще има само победители!

За участие: кликнете на този линк, запишете вашите координати, както и нивото ви на владеене на френски език. Всеки участник се очаква да бъде записан за неговото съответстващо ниво на владеене на френски език, но в самия ден бихте могли да опитате да отидете по-далеч! Ще ви изпратим линк Zoom, за да се включите на живо, както и след това ще можете да видите диктовката във формат видео с текст в YouTube канала на Френския институт в България, както и на нашия сайт, за да проверите вашата диктовка.

Диктовката (PDF, 438 KB)