Мрежата CampusArt

 

Онлайн процедурата за кандидатстване в областите изкуство, мода, дизайн, музика, архитектура,…  в сайта на мрежата  CampusArt е валидна до 30 април 2021 г.

CampusArt е мрежа от френски висши учебни заведения, които предлагат университетско обучение в областта на изкуствата и архитектурата. Тя се координира от Агенция Campus France и се ползва с подкрепата на Министерството на Националното образование, Министерството на външните работи и Министерството на културата.

Интернет сайтът www.campusart.org дава достъп (при определени условия) до специалности като пластични изкуства, архитектура, кино, културно наследство, дизайн, визуална комуникация, мода, музика, вътрешна архитектура,... за прием на ниво подготвителни класове, професионален бакалавър, магистратура, пост-магистратура и докторантура, предложени от учебните заведения, които членуват в мрежата.

Изборът на специалност е свързан с онлайн процедура за кандидатстване, която е бърза, интерактивна,  и позволява на чуждестранните кандидате да подадат едно единствено досие до което достъп ще имат повече от 160 висши учебни заведения.

Отговор на кандидатурата се получава от април до май 2021 г., което позволява на кандидата да подготви отрано престоя си във Франция.

Кандидатстването е напълно безплатно до момента, в който кандидата приеме направеното му предложение.

Онлайн процедурата за кандидатстване е достъпна от всички точки на света. CampusArt не отменя процедурата  Etudes en France, в сила в голяма част от страните с визов режим. 

График

  • от 2 ноември 2020 до 30 април 2021: начало на кампанията за кандидатстване, попълване на елетронно досие;
  • 30 април 2021 : краен срок за кандидатстване онлайн в платформата CampusArt и прилагане на необходимите документи; начало на интервютата с кандидатите по телефон или скайп; начало на предложенията за предварителен прием;
  • 15 май 2021 : край на предложенията за предварителен прием, направени на кандидатите от учебните заведения през платформата CampusArt;
  • от 15 до 30 май 2021: отговор на кандидатите по предложенията за прием през платформата CampusArt;
  • 30 май 2021 : краен срок за потвърждаване от страна на кандидатите за записването им в съответната специалност през платформата CampusArt. Затваряне на процедурата за кандидатстване;
  • от края на май 2021: учебните заведения изпращат атестациите за предварително записване на приетите кандидати на CampusArt, който им ги препраща след това.

Линкът Dépliant CampusArt ви предоставя информация за програмата CampusArt на френски, английски и испански.